ts-voorschoten(Zondag,2C)- Onvoorstelbaar, te gek voor woorden en ongelooflijk. Zomaar een verzameling strijdkreten die aanvaller Dario Tunjic gebruikte om de ongekende opmars van zondagtweedeklasser Voorschoten ’97 te duiden. De ploeg van Mo Bougrine won zondag tegen koploper HMSH (5-2) voor de vijfde keer op rij en verschalkte voor de derde in vier weken tijd een topploeg op het eigen Adegeest. Van een degradatiekandidaat is Voorschoten geëvalueerd tot een kanshebber voor het bereiken van de nacompetitie. In het Paasweekeinde speelde Voorschoten nog twee wedstrijden die van het grootste belang waren om niet onder de streep terecht te komen. Het kan verkeren..

 

Sinds Voorschoten afstapte van het driespitsensysteem en koos voor 4-4-2 heeft de ploeg alles gewonnen. ,,Het is echt ongelooflijk”, zegt Tunjic. ,,Van die vijf wedstrijden waren we het merendeel op voorhand tevreden geweest met een puntje. Het systeem heeft voor iedereen goed uitgepakt. We doen het uitstekend en het loopt gewoon goed.”

 

VS zo 28DTunjicNa GONA en Nieuwkoop stuurde Voorschoten ’97 ook koploper HMSH puntloos huiswaarts. Tunjic (foto): ,,In wedstrijden tegen de bovenste ploegen ligt de druk toch bij hun, zij spelen immers voor de titel. We kunnen ons dan lekker laten inzakken en vervolgens counteren. Tegen HMSH lag er ontzettend veel ruimte. Daar hebben we uitstekend van geprofiteerd.”

 

Over zijn eigen spel was Tunjic niet helemaal tevreden. ,,Met een goal en een assist mag je al spits thuiskomen, maar wat het veldspel betreft was het matig. Ik kan beter.” Tegen HMSH vormde Tunjic een koppel met Mike Nikic, die in beroep ging tegen zijn schorsing van vier wedstrijden en daardoor gewoon kon spelen. Dat pakte goed uit. Nikic scoorde evenals Eelke van Dijke twee keer. Tunjic maakte het vijftal treffers dus compleet.

 

Zelf kan Tunjic de spectaculaire opmars van zijn ploeg eigenlijk nog maar moeilijk bevatten. ,,Het is onvoorstelbaar, eigenlijk te gek voor woorden. We maken zelfs nog kans op de derde periode. In eerste instantie richt je je op veilig spelen en nu speel je opeens voor een promotieplek. Als we aan het begin van het seizoen zo gespeeld hadden en niet zo knullig wedstrijden verspeeld hadden, hadden we makkelijk bovenin mee kunnen draaien.”

 

,,Als we zondag winnen zijn we echt veilig. Het halen van de nacompetitie zou leuk meegenomen. Als dat niet lukt, is dat niet erg. Niemand houdt er ook echt rekening mee, het is eigenlijk alleen een keer voor de grap gezegd. Ik denk dat we ook weinig te zoeken hebben in de eerste klasse.”

 

Zondag wacht voor Voorschoten een duel van een heel andere orde. Hekkensluiter Oliveo is zo goed als gedegradeerd. Toch weigert Tunjic van een ‘makkie’ te spreken. ,,Ik ben benieuwd hoe het gaat tegen ploegen onder ons op de ranglijst, waarin wij het spel zullen maken. Nu ligt de druk bij ons. Thuis tegen Vredenburch (nummer voorlaatst, red.) ging ons dat niet zo goed af en verloren we met 0-3. We hebben wel een voetballend team, maar zijn geen ploeg die elke aanval zorgvuldig van achteruit opzet. Als je onder druk gezet wordt, is het makkelijk om de lange bal te spelen.”