nabeschouwing167x60(Zondag, 2C)- Voorschoten ’97 kende een uitstekend paasweekeinde. Op het eigen Adegeest werden zowel Meerburg als Nieuwkoop verslagen. De late 1-0 zege op streekgenoot Meerburg mocht nog aan de gelukkige kant genoemd worden, de overwinning op Nieuwkoop was dat zeker niet. Met niet eens geflatteerde cijfers werd de titelkandidaat (3-0) naar huis gestuurd. ,,Nu moeten we zo doorgaan”, sprak de uitblinker van het paasweekeinde Hamid Sarmastzada.

 

Een eruptie van vreugde volgde zaterdag op Adegeest toen Sarmastzada drie minuten voor tijd de winnende goal binnenprikte tegen Meerburg. Gezien de veldverhouding op dat moment niet terecht. ,,Het was een lucky goal”, erkende de matchwinner. ,,Het heeft ons zo vaak tegen gezeten. Nu zat het eindelijk een keer mee.” Na Sarmastzada’s goal liepen de gemoederen nog hoop op en werd Voorschoten -spits Mike Nikic met rood van het veld gestuurd.

 

VS zo 15HSarmastzadaTwee dagen later tegen Nieuwkoop eiste Sarmastzada (foto) weer een belangrijke rol op. Hij leverde de assist bij de openingstreffer van Dario Tunjic. Vervolgens voerden Gerben Groenendijk en Mitchel Netjes de score verder op. Drie minuten voor tijd ging Sarmastzada onder applaus van het veld. ,,Dat was een soort van publiekswissel”, erkende coach Mo Bougrine. ,,Hamid vrat vandaag echt het gras op.”

 

Lovende woorden dus voor Sarmastzada, die  niet eens op zijn favoriete positie speelt. Sinds Voorschoten ’97 drie weken terugstapte van 4-3-3 naar 4-4-2 is hij op het middenveld beland. ,,Liever ben ik buitenspeler”, stelt Sarmastzada. ,,Maar als het gaat zoals vandaag hoor je mij niet klagen.”

 

Sarmastzada beaamt dat het een verstandige keuze is geweest om over te stappen naar een systeem met twee aanvallers. ,,Het werkte gewoon niet de laatste tijd. We hebben met elkaar gesproken en besloten van tactiek te veranderen”, zegt hij. ,,We zijn compacter gaan spelen, houden het goed dicht achterin en met onze snelle spelers  voorin stichten we altijd wel gevaar.”

 

Het resultaat mag er zijn. De laatste drie wedstrijden leverden negen punten op, met daarbij twee zeges op titelfavorieten. Bovendien werd geen tegengoal meer geïncasseerd. Sarmastzada: ,,We hoopten vooraf uit de laatste drie wedstrijden vier punten te pakken: drie tegen Meerburg en dan eentje tegen GONA of Nieuwkoop. Dat het er negen geworden zijn, is natuurlijk helemaal fantastisch.”

 

Trainer Bougrine was eveneens zeer goed gemutst. ,,We hebben grote stappen genomen. Ik mag alleen maar heel tevreden zijn. We hadden een fiks aantal afwezigen, maar de groep heeft het goed opgepakt. Ook de jongens uit het tweede hebben hun steentje bijgedragen. Blijkbaar zijn we toch breder dan gedacht.”

 

En dan over de wedstrijd tegen Nieuwkoop. ,,Zij hebben allemaal spelers die het spel willen maken. Als het niet lukt, gaan bij hun al snel de koppies hangen. Er lag achter hun defensie heel veel ruimte. De eerste helft hebben we daar niet goed gebruik van gemaakt, we waren slordig in balbezit. De tweede helft was het rendement veel beter.”

 

Het degradatiespook lijkt Voorschoten zo goed als afgeschud te hebben. Bougrine: ,,We krijgen nog Oliveo en Vredenburch (de twee ploegen op de onderste plaatsen, red.). Als we die winnen, moeten we er in principe zijn.”