voorschoten nieuw 2013(Zaterdag,1B)- Voorschoten’97 kreeg niet voor het eerst dit seizoen legio kansen om flink te scoren, maar andermaal werden de mogelijkheden zonder uitzondering verkwanseld. Thuisploeg BVCB was minder gevaarlijk, maar won uiteindelijk met 1-0. Dat doelpunt kwam voort uit een grove fout van doelman Robbert van der Post die een tegenstander wilde ‘poorten’. Dat mislukte faliekant, waardoor het oppermachtige Voorschoten zelfs met lege handen huiswaarts werd gestuurd.

 

Trainer Marcel de Hoogt: ,,Ik steek mijn liedje maar weer eens af. Paal, lat, net naast, missen vanaf anderhalve meter. Ik vraag me af of dit nog wel pech is zo zoetjes aan. Weer de complimenten, maar weer geen punten”, baalde Marcel de Hoogt als een stekker.

 

Het maakte dit keer wederom niet uit wie er in scoringspositie kwam namens de bezoekers. In alle vrijheid, met de hoek voor het uitzoeken, een laatste zetje en ga zo maar. Het lukte geen enkele Voorschotenaar om de Bergschenhoekse sluitpost te kloppen.

 

Wie wedstrijden van ZZ Leiden bezoekt, is ondertussen gewoon geworden met een beruchte uitspraak van de speaker in de Vijf Meihal. Wanneer schoten niet vallen en punten op schotpogingen uitblijven,  roept de spreker ‘dat er een loodgieter bij moet’ om het probleem op te lossen. Het zou eveneens een oplossing kunnen zijn voor de voetballers van Voorschoten die in het gros van de wedstrijden zat kansen kregen voor een beter resultaat, maar vaak met lege handen achter bleven.

 

Kim Theil resultaatZaterdag was dat niet anders, eveneens tot weinig vreugde van aanvaller Kim Theil (foto). ,,Ik word er niet vrolijk van, nee. Voor rust moeten we eigenlijk al klaar zijn met 0-3 of 0-4. Maar ze gingen er weer eens niet in. Na de rust was het niet veel anders. Hun keeper heeft tal van reddingen verricht op basis van toeval.”. De Hoogt daarover: ,,Hun keeper had een rood tenue aan. Het leek net of hij de bal aantrok. Echt ongelooflijk.”

 

Theil werd na de 1-0 gewisseld, hetgeen hem niet vrolijker stemde. ,,Ik had het idee dat ik heel behoorlijk speelde dus ik was daar teleurgesteld over. Maar ik respecteer de keuzes van de trainer. Ik ben uiteraard wel overgekomen van hoofdklasser RKAVV om hier te spelen, maar ik heb lang niet altijd in de basis gestaan. Daarom vind ik het ook moeilijk om te oordelen over een aantal wedstrijden die ik niet speelde hoe het in alle wedstrijden gegaan is. Maar ik geloof zeker dat we net zo goed op twintig punten hadden kunnen staan, ja. Bij Alexandria kregen we ook tien kansen bijvoorbeeld. Voor mij was de meest zure nederlaag tegen GHC in de openingswedstrijd. Ik had vlak voor tijd een volley in huis die op de paal belandde. In de tegenstoot maakten zij de beslissende goal.”

 

Tegen de ploeg van Edwin Vurens viel er dus uiteindelijk maar één treffer en voor Voorschoten aan de verkeerde kant. Het optreden van de doelman was daarbij niet bepaald overtuigend, om het zo te stellen. ,,Op de terugweg had ik het er met Shemiel (Constancia, red.) nog over. Natuurlijk was het een lullige tegengoal, maar niemand bij ons mag daar over spreken. Als wij ze er gewoon in schieten, maakt zo’n fout niets meer uit. Zo simpel is het.”

 

Theil kreeg naar eigen zeggen zelf eenmaal de kans, pril in de wedstrijd nog. ,,Ook een volley, waarbij ik niet alle risico’s nam. Dat was een kans, maar we zijn er met Qendrim Gashi en Jim van der Krogt veel dichterbij geweest. Zij raakten de paal. En zo hebben we nog wel meer kansen in de prullenbak laten verdwijnen.”

 

Vurens, de winnende coach, kon zich voorstellen dat Voorschoten’97 zich niet prettig voelde na de onterechte nederlaag. ,,Het is niet zo dat wij geen kans hebben gehad en na de 1-0 was het logisch dat zij alles op alles gingen spelen. Natuurlijk wankelden we, maar we bleven overeind. Voorschoten had op basis van het aantal kansen meer verdiend. Dat zal ik niet ontkennen. Maar ja, je moet ze er wel inschieten. In deze competitie zijn er veel ploegen die elkaar weinig ontlopen. Wij werden laatst in het zadel geholpen door Alexandria met een strafschop en een rode kaart. Vervolgens speelden we een eenvoudige wedstrijd. Aan het begin van de competitie stonden wij vaak met lege handen, terwijl het niet nodig was. Nu was er voor ons geen reden om te klagen, dat is in elk geval duidelijk. Ik denk dat wanneer zij de eerste maken dat wij het dan heel moeilijk zouden hebben gekregen om nog een goaltje te forceren.”

 

De Hoogt: ,,Sterker nog, wanneer wij de 0-1 hadden binnen geschoten, gekopt, gelopen of gepiest dan was het zomaar 0-5 geworden. Maar ja, als en wanneer tellen niet. Het overkomt ons net even te vaak. Het is een herhaling van zetten. Als je er nou kansloos met 4-0 van afgaat, maar nee…dat is het bij ons niet.”

 

Theil hield de moed erin. ,,Volgende week tegen FC Rijnvogels. Lastig, zonder meer. Maar als iedereen zijn niveau haalt en we maken de kansen nu eens wel dan zijn we niet op voorhand kansloos.” En anders kan er altijd nog een loodgieter gebeld worden voor een bezoek aan Adegeest….