ts-asc(Zondag, 4A)- Wat moet je als trainer als je team in de rust met 4-0 achter staat? Wanhopen? Naar huis gaan of in de kantine gaan zitten? Dit allemaal is niet besteed aan ASC-trainer Raymond Neerdam. Hij weigert bij de pakken neer te zitten. Uiteindelijk stopte de teller bij 5-0 tegen de lijstaanvoerder en dus had SEP ogenschijnlijk een relaxte middag.

 

,,We gingen naar SEP zonder illusies te koesteren. Ze staan bovenaan en wij krijgen klap op klap met als dieptepunt een 1-8 nederlaag tegen DoCoS. Ook vandaag probeerden we weer vanuit een gesloten defensie te voetballen. Let wel, dat betekent geen handbalverdediging en de ballen naar voren rossen. Wil je wel geloven dat we zeventig procent balbezit hadden? Tot aan de zestien ging het goed. Ik heb wat leuke driehoekjes gezien en een paar vlotte combinaties. Maar ik heb niemand in het elftal die de trekker kan overhalen en dat is dodelijk. Dat was ook de breedtepass die al in de eerste minuut door SEP onderschept werd en waardoor we met 1 -0 achterkwamen. Ze bouwden die voorsprong uit en het werd al snel een hopeloze zaak.”

 

,,Ik heb een mix van ervaren krachten en jonge jongens”, vervolgt Noordam. ,,Die gasten leren echt wel van hun fouten. Tel daarbij gericht trainen op en ik ben helemaal niet zo pessimistisch. Het was weer een grote nederlaag ja, maar als je de hele wedstrijd ziet en analyseert peur ik er vertrouwen uit. Onze eerste keeper is al een tijdje geblesseerd. Vorige week keepte zijn vervanger een goede wedstrijd, maar ook hij had vandaag een enkelkwetsuur. Je zag dat hij daar last van had. Verder moet je niet vergeten dat ik vier basisspelers mis. Door studie hebben ze geen tijd. Ga daar maar eens aanstaan. Dit seizoen heb ik het al meer gezien: je doet een stap vooruit en moet daarop drie stappen achteruit zetten. Geduld en nog eens geduld. Ik heb dat, en geloof in een betere toekomst heb ik ook. Het was absoluut niet slecht wat we vandaag op de mat legden. Let op: de rol van ASC is dit seizoen niet uitgespeeld!”

 

Feit blijft dat ASC in 2013 pas tot twee gelijke spelen kwam en de laatste overwinning kon gevierd worden op 25 november 2012 toen Leidsche Boys met 1-2 werd verslagen. Het doelsaldo van de roodzwarten is daarnaast allerminst florissant. Enkel Warmunda heeft mindere cijfers in dat opzicht. Noordam blijft echter strijdvaardig. Dat zal ook moeten want komende zondag wacht met Van Nispen, de nummer twee, andermaal een lastige tegenstander.