ts-ghc(Zaterdag, 1B)-GHC-spits Jeffrey Rutten bezegelde zaterdag het lot over Nootdorp. Met zijn bevrijdende treffer schoot de van GDA overgekomen Rutten de Leidenaars weer naar de subtop. Eerder hadden de gaten het net al gevonden voor de pauze. De drie punten gingen mee terug naar de Vliet.

 

Rutten vond dat de wedstrijd op sportpark ’s-Gravenhout terecht winnend werd afgesloten. GHC was in zijn ogen vooral de minst slechte. ,,Het was bepaald geen hoogstaand duel” erkent Rutten. ,,Zij zijn mij tegen gevallen. Ik had meer tegenstand verwacht.”

 

Over zijn eigen spel was Jeffrey nog niet helemaal content. ,,Een lichte kuitblessure speelt mij nog enigszins parten en daardoor was mijn balaanname nog niet zoals die moet zijn. Maar dat komt nog wel’’, stelt hij zelfverzekerd. ,,Ook het kaatsen ging niet erg lekker.”

 

Tim Gonlag Nootdorp-GHC resultaatNiettemin werd er toch een 2-0 overwinning geboekt. Een terechte uitslag in de ogen van de spits, die er voor verantwoordelijk was dat na zijn treffer in de tweede helft de strijd gestreden was. Martijn van Leeuwen krulde eerder in de wedstrijd een vrije trap naar de bovenhoek, en de rebound betekende de 0-1 van Tim Gonlag (zie foto, met dank aan Sander de Hollander). Al met al was het geen spectaculaire pot, benadrukt Rutten. ,,Er zijn geen gekke dingen gebeurd.”

 

 

Rutten noemde het Nootdorpse spel voorspelbaar. ,,Weinig gevaarlijke aanvallen en af en toe een lange bal. Eigenlijk konden zij het spel niet maken”, blikt hij terug op een – wellicht niet ingecalculeerde – zege.

 

Trainer Dennis Olman vond eveneens dat er niets op de overwinning af te dingen viel. ,,Maar oogstrelend was het zeker niet, mede ook door het slechte veld. Ik denk wel dat we daar beter op hebben geanticipeerd. Eigenlijk heb ik maar één moment door moeten brengen met klamme handjes. Ricardo Siebring kwam in botsing met onze keeper, Jeffrey Loozen. Daar had de scheidsrechter een penalty voor kunnen geven. Let wel, ik zeg niet dat het een pingel was. Maar als de scheids er toe had besloten, had hij wellicht ook Loozen weggestuurd en dan loopt de wedstrijd natuurlijk wel anders. Maar goed, voor het overige hadden we het niet heel moeilijk. Na rust gingen ze de bal lang spelen en dat was een peulenschil voor onze verdedigers. We hadden zelf zomaar de score kunnen uitbouwen.”

 

GHC herstelde zich dus van de onnodige nederlaag tegen WV-HEDW. ,,Maandag heb ik daar met de groep over gesproken. En ik heb de spelers vooral laten vertellen hoe zij vonden dat het beter moet en kan. Vervolgens kreeg ik heel veel feedback, waarin de zin begon met “Ik”. Toen iedereen zijn zegje had gedaan, heb ik aangegeven dat daar nou juist het probleem ligt. De groep moet bezig zijn met ‘wij’. Dan pas maken we stappen. Ik geloof dat de boodschap wel is aangekomen. In principe had ik voor donderdag 3 oktober gewoon een training vastgesteld, maar na de praatsessie en de geweldige training op dinsdag heb ik ze toch maar vrijaf gegeven. Dat pakt al met al dus prima uit. Swift won hier niet en FC Rijnvogels had hier veel moeite. Dus wat dat betreft hebben we het goed gedaan, hoewel het spel dus niet top was.”

 

GHC gaat zich nu opmaken voor het thuisduel tegen BVCB. Op papier moet dat drie punten opleveren, maar die zullen wel eerst verdiend moeten worden. Ook tegen laagvliegers zal het team van Dennis Olman bij de les moeten blijven.

Opstelling GHC: Loozen, Van Voorthuijzen, Gonlag, De Mesquita, Maaskant, Sloos, Van Leeuwen, De Roode, Gangadin, Rutten, Lammers.