derby days(Zaterdag,1B)- Rijnvogels speelde zaterdag tegen GHC zeker niet groots, maar won toch met 3-1(zie ook eerder geplaatst verslag). Dat was vooral te danken aan Yuri Guyt, die de volledige productie voor zijn rekening nam. ,,We hebben op de goede momenten gescoord”, zei de uitblinker. ,,Dat is echt een kwaliteit van ons.” GHC-coach Olman vond dat zijn ploeg te weinig had gekregen. ,,Vriend Van Heek mag met dit resultaat echt zijn handjes dichtknijpen.”

 

FCR-GHC 26-10-2013 foto 1 resultaatRijnvogels leidde bij rust met 2-0, terwijl GHC eigenlijk het betere van het spel had. ,,Ik vond ons wat mat, GHC was feller”, stelde Guyt, die vlak voor rust met een schitterende volley de marge verdubbelde. Rijnvogels was ronduit efficiënt en dat kon niet gezegd worden van GHC. Olman: ,,De eerste helft hebben we zeker vijf overtalsituaties niet goed uitgespeeld. We moet leren ook eens in de breedte te lopen in plaats van in de diepte.”

 

GHC kwam na rust via Danny Maaskant terug in de wedstrijd en even later liet Elroy Lammers een grote kans op de gelijkmaker onbenut. Die misser kwam de Leidenaars duur te staan, want Guyt maakte aan de andere kant de 3-1. In de slotfase was er nog een discutabel moment. Grote vraag was of Kevin Wijmer (met geel op zak) de doorgebroken Martijn van Leeuwen wel of niet raakte.

 

Rijnvogels-coach Hein van Heek vond van niet. ,,Kevin vertelde mij dat hij hem absoluut niet geraakt heeft.” Olman was een andere mening toegedaan. ,,Wat die scheidsrechter deed, kan gewoon niet. Dit was een honderd procent strafschop. Met 3-2 en tegen tien man, had ik het nog wel willen zien.”

 

FCR-GHC 26-10-2013 foto 2 resultaatOlman was in zijn geheel niet te spreken over het optreden van scheidsrechter Annegarn. ,,Dit was een emotionele wedstrijd. Als ik dan zie dat hij na afloop samen met Van Heek joviaal het veld afloopt, heb ik daar moeite mee. Die jongen komt uit Noordwijk en vriend Van Heek heeft daar natuurlijk ook gezeten. Ik wil het niet daar op gooien, maar het is gewoon niet slim.”

 

,,Ik vind het een prima scheidsrechter, die uitstekend heeft gefloten”, counterde Van Heek. ,,En ik ken hem alleen van gezicht.” Van Heek vond dat Olman niets te klagen had. ,,Als we dan toch bezig zijn, zij hadden gewoon twee keer rood moeten krijgen. Ik heb net foto’s gezien en vlak voor rust krijgt Orlando Ouwehand gewoon een karatetrap. En in de tweede helft liet Van Leeuwen zich ook nog eens gaan.”

 

Ook over het wedstrijdverloop zaten beide coaches niet op één lijn. ,,We krijgen drie kansen en scoren er drie”, zei Van Heek. ,,We hebben zeker niet ons beste voetbal laten zien, maar aan andere kant hebben we ook weinig weggegeven.”

 

Olman op zijn beurt: ,,Rijnvogels pretendeert om de hoofdklasse te halen. Als je dan voor eigen publiek zo voetbalt, vind ik dat niet best. Er heeft maar één ploeg de intentie gehad om te voetballen en dat was GHC. Behoudens die twee goals uit standaardsituaties kan ik mijn ploeg niets verwijten.”

 

FCR-GHC 26-10-2013 foto 3 resultaatStellingen dat de druk bij Rijnvogels lag en dat GHC frank en vrij kon voetballen, werden door Olman naar het rijk der fabelen gewezen. ,,Zij moeten al acht jaar de titel halen. Als ze hem ooit pakken, is het in ieder geval een hele dure geweest. Wij voelen ook druk, want we willen bij de top vier spelen en zo lang mogelijk meedoen. Het probleem is alleen dat het verschil met Rijnvogels nu alweer zeven punten is.”

 

Het grote verschil tussen beide ploegen was uitblinker Yuri Guyt, die vlak voor tijd een publiekswissel kreeg. De bonkige middenvelder is zeer te spreken over het huidige Rijnvogels. ,,Onze kracht is dat we een goede en brede selectie hebben. En we zijn een echt team. Dat proef je. We hebben veel dezelfde gasten, jongens die bij Quick Boys, Katwijk en Rijnsburgse Boys tussen de wal en het schip vielen. De communicatie en het gevoel is daardoor goed.”

 

Guyt lichtte een paar spelers uit. ,,Neem Hendrik van Beelen. Die is zo balvast en houdt continu twee of drie man bezig. Met zijn ervaring is hij echt heel belangrijk. Datzelfde geldt voor Sander van der Horst, een geweldige speler. Die benut zijn kwaliteiten maximaal, dat vind ik erg knap. En Pieter van den Breggen is echt een allleskunner, die nog hoge ogen gaat gooien in het amateurvoetbal. Het mooie is dat die jongens nu allemaal bij Rijnvogels spelen. Wij hebben tot nu toe vooral heel degelijk gespeeld. Moet je nagaan als het straks echt gaat lopen.”

 

Foto’s (waarvoor dank) van Piet van Kampen.