HomeVoetbalnieuws-leidenGHC klopt de reserves van Barendrecht

GHC klopt de reserves van Barendrecht

-

ts-ghcDistrictsbeker- Het in de competitie uitstekend opererende GHC heeft de bekerstrijd aangegrepen om het vertrouwen verder op te vijzelen. Op eigen veld werd Barendrecht 2 met 2-1 geklopt, waarbij Jeffrey Rutten met twee doelpunten zijn waarde toonde voor de formatie van Dennis Olman en Kees van Tongeren.

GHC startte niet voortvarend, waarbij Olman zich afvroeg op dit met concentratie te maken had. Al vroeg in de tweestrijd kreeg de thuisploeg daardoor een lel om de oren, dienend als een wake-up call. ,,Die kwam niet echt, want de opbouw bij ons was dramatisch. Balverlies was aan de orde van de dag, maar na een minuut of dertig ging het gelukkig beter lopen en dat hebben we tot het einde kunnen doortrekken”, stelde de Hagenees vast.

In de ogen van Olman konden de reserves van topklasser Barendrecht het steeds moeilijker belopen, ondanks het feit dat er diverse spelers waren opgesteld die normaliter in het eerste uitkomen. Olman: ,,Dat zijn jongens die terugkomen van blessures en dus mag je zeggen dat wij het uiteindelijk ‘best aardig’ hebben gedaan. De tweede helft was voor ons en ik denk dat wij ze stuk hebben gespeeld.”

Vlak na rust zorgde Rutten voor de gelijkmaker namens GHC. Daarna kwamen er Leidse kansen en leek GHC de wedstrijd naar zich toe te trekken. De winnende treffer liet evenwel lang op zich wachten. Na een aanval over links werd Rutten andermaal als eindstation gevonden. Zijn rake kopbal zorgde ervoor dat GHC minimaal een ronde verder bekert. ,,Ik zou het wel leuk vinden als we een topklasser op bezoek krijgen. In het verleden is ook gebleken dat we dan in staat zijn om te stunten”, haalde Olman aan.

Opstelling GHC: Loozen, Halvemaan, Bueno de Mesquita, Maaskant, Rietkerk, De Roode, Van Voorthuijzen, Van Leeuwen, Lammers, Rutten, Gangadin.