artikel image GHC 2(Zaterdag,1B)- De voorlaatste wedstrijd van het seizoen was vrijwel zeker de minste van het hele seizoen voor GHC. De Leidenaren verloren met 2-0 van het niet imponerende Vitesse Delft en zagen zich op de ranglijst nu ook voorbij gestoken door SHO, dat nog vol voor de derde periodetitel gaat. Voor GHC zit het er al weken op en trainer Dennis Olman steekt niet onder stoelen of banken dat hij daar niet rouwig om is.

 

,,Dinsdag komt er een gesprek met de groep, want zo gaat het niet langer. Iedereen weet dat ik dik tevreden ben over wat deze groep een wedstrijd of twintig heeft neergezet. Maar ook wanneer er vervolgens op zich niets meer te halen valt, moet je wel blijven werken. Wij hebben als staf voor Jan Lul op de bank gezeten en dat pik ik niet. Ik wil wel eens horen wat de spelers te zeggen hebben, wat ze dwars zit of waarom de arbeid niet meer wordt geleverd. Je moet altijd je sportieve plicht doen en dat heb ik tegen Vitesse niet gezien. En daar baal ik flink van.”

 

Voorthuijzen resultaatDe Delftenaren kregen genoeg kansen voor een hoge uitslag, maar het bleef bij twee treffers. Op slag van rust kwam de thuisploeg na een rebound uit een penalty op 1-0 door Dion de Lijser. Na ruim een kwartier spelen in de tweede helft was het over en uit, na een doelpunt van Kevin van der Geest. GHC kreeg welgeteld één kans, maar zelfs een eretreffer bleef uit voor een onthutsend zwak GHC.

 

,,Elke ploeg kampt wel eens met een fase waarin het niet loopt, maar als je dan vervolgens weigert ervoor te werken dan heb je natuurlijk geen aandeel in een wedstrijd. We brachten niks, nada, nul. Onacceptabel wat mij betreft. Eigenlijk is elk woord teveel voor deze wanprestatie dus laten we het hier voor dit moment maar op houden.”

 

Opstelling GHC: Peschier, Kuivenhoven, Gonlag, Maaskant, Van Voorthuijzen, De Roode, Weekhout, El Idrissi, Schouls, Van Heusden, Rietkerk.