ts-ghc(Zaterdag, 1B)- Marouane El Idrissi heeft wel eens gelukkigere tijden gekend als voetballer. De vleugelaanvaller zit net als GHC momenteel niet lekker in zijn vel. De Leidenaars hadden gehoopt zaterdag bij DSVP de ommekeer te bewerkstellingen, maar zakten na de 1-0 nederlaag juist verder weg. El Idrissi kon zich ook niet onderscheiden, iets wat in lijn ligt met zijn huidige gemoedtoestand. ,,Ik voel me soms onbegrepen.”

 

marouane el idrissiGHC heeft het niet meer in 2013. De indrukwekkende opmars van voor de winterstop is een halt toegeroepen. De ploeg van Dennis Olman slikte bij laagvlieger DSVP de derde nederlaag op rij. ,,Enorm teleurstellend”, stelt El Idrissi. ,,We zitten een beetje in de hoek waar de klappen vallen. Wedstrijden die voor de winterstop onze kant opvielen, vallen nu de andere kant op. Maar geluk moet je ook afdwingen en dat hebben wij zaterdag te weinig gedaan. We begonnen nog goed aan de wedstrijd, maar na de 1-0 kort na rust gingen de koppies hangen.”

 

,,Het had een mooi seizoen kunnen worden”, vervolgt El Idrissi. ,,Ik wil niet zeggen dat het nu niet meer kan, maar we hebben pas op de plaats moeten maken. We stonden dik negen punten voor op Voorschoten ’97, maar die zijn ons nu op doelsaldo voorbij gegaan. We kunnen niet van een slecht seizoen spreken, want niemand had ooit verwacht dat wij tweede of derde zouden komen te staan. Maar de laatste tijd gaat het minder.”

 

El Idrissi heeft geen verklaring voor de grillige prestatiecurve van GHC. ,,Het is net een achtbaan. Wij kunnen van iedereen winnen, maar ook echt van iedereen verliezen. We zijn niet constant genoeg. Ik zou er niet gek van staan op te kijken als wij straks gewoon van FC Rijnvogels winnen. Dat is het gekke en rare van dit seizoen. Als bij ons de neuzen dezelfde kant op staan en wij geloven erin, dan pakken we iedereen.”

 

Tegen DSVP ontbrak het geloof in eigen kunnen. Dat lag volgens El Idrissi niet aan het gemis van onder meer sterkhouders Michael de Roode en Tim Gonlag. ,,Het zijn belangrijke spelers, maar mét hen is dit eerder dit seizoen ook gebeurd.”

 

Ondertussen raakt het gesprek steeds meer op het persoonlijke vlak, op El Idrissi’s individuele prestaties. ,,Ik moet oppassen met wat ik zeg, omdat ik geen onnodige commotie wil veroorzaken, maar ik voel me soms onbegrepen. Ik kom vanuit de hoofdklasse (Ter Leede, red.) en het klinkt gek, maar het lijkt daar makkelijker voetballen. Het verwachtingspatroon is hier hoog en daar loop ik niet voor weg. Toch is het onterecht om te denken dat ik hier even het klusje zou gaan klaren. Misschien is dit overdreven, maar Maradona zou GHC ook niet op z’n kop zetten”, zegt hij met een knipoog. ,,Voetbal is een teamsport, waarbij je afhankelijk bent van anderen.”

 

,,Er wordt van mij verwacht dat ik veel diep ga. Eerlijk is eerlijk: als je diep gaat, ben je het gevaarlijkst, daar moet ik hem (de trainer) gelijk in geven. Maar je kunt niet altijd diep gaan, je moet daarin variëren. Ik heb altijd met voetballers gespeeld die veel afwisselen. Ik bedoel te zeggen dat je niet teveel op eigen helft diep moet gaan, dat moet pas in een later stadium komen. We moeten als team verder vooruit spelen. Dat is iets waar op te trainen valt. Bij vlagen hebben we het in wedstrijden ook wel gedaan, maar het lukt niet altijd. En als je drie keer verliest, wordt het ook niet eenvoudiger.”

 

Zijn avontuur bij GHC beschouwt El Idrissi in sociaal opzicht als geslaagd, maar in sportief opzicht niet. ,,Vooraf werd tegen mij gezegd dat dit echt een team en club is waar je in moet passen. Ik heb mijn uiterste best gedaan om mij aan te passen. Ik denk dat het sociaal gezien aardig gelukt is. Ik kan met veel mensen goed opschieten. GHC is een fijne club met leuke mensen. Maar ik wil natuurlijk dat het voetballend ook zo was geweest. Ik had meer moeten en kunnen brengen.”

 

Op de vraag of El Idrissi GHC trouw blijft, antwoord hij dat die kans niet groot is. ,,Die is minimaal, gering. Ik ben een voetballer die plezier moet hebben en zoals ik er nu insta heb ik dat te weinig. Ik heb wel een paar opties, maar ik ben daar op dit moment niet echt mee bezig. Ik wil proberen met GHC het seizoen mooi af te sluiten. We staan slechts zes punten achter op de nummer drie. De nacompetitie is ons doel.”

 

Opstelling GHC: Peschier, Kuijvenhoven, Weekhout, Maaskant, Van Voorthuijzen, Sloos, Schouls, Madani, El Idrissi, Amarzagouio, Rietkerk.