ts-ghcVan trots naar teleurstelling. Het verhaal van GHC in een nutshell. Het is vaak een onverklaarbaar proces. Voor de winterstop draait een team als een tierelier en in de tweede seizoenshelft zakt het plotseling terug. Dennis Olman weet er alles van. ,,Het is voor de tweede keer achter elkaar dat dit gebeurt. Vorig seizoen ook al”, klinkt het met een vorm van spijt en tevens onbegrip. ,,In de eerste helft van het seizoen was ik megatrots. We stonden op een prachtige derde plaats en ook in de tweede periode deden we goed mee en hebben zelfs even eerste gestaan.”

 

Uiteenlopende gevoelens

,,Ik heb er wel een dubbel gevoel, zeg maar gerust een kater aan over gehouden”, biecht de ambitieuze oefenmeester (inmiddels TC 1 gehaald) openlijk op. Olman moest het zonder zijn gevaarlijke spits Richard Guffens doen  (langdurig geblesseerd) en ook diens beoogde vervanger Marciano Vermeer kwam eveneens niet aan spelen toe. Desondanks draaide het team aanvankelijk heel goed. ,,Een kwestie van inzet, 150% geven en er allemaal voor willen gaan. Dat heb ik na de winterstop te vaak gemist. Sommigen gingen voor zichzelf lopen voetballen”, wijt Dennis als een van de oorzaken aan de terugval. Behoudens die ene positieve uitschieter tegen Nootdorp thuis toen we ze met 6-0 van de mat speelden. Als je dan daar de uitwedstrijd bij RCL tegenover zet, is dat een groot verschil. Dat was echt een drama. Helaas had ik een te smalle selectie om in te kunnen grijpen. Het niveauverschil met het tweede dat in de reserve 3e klasse speelt is te groot. Olman was gedwongen om te roeien met de riemen die hij ter beschikking had.

 

dennis olmanIngeslagen weg

Uit de laatste twee seizoenen heeft Olman lering getrokken. De weg die hij voor ogen had met aanvallend voetbal en vooral pressie zetten werd slechts gedeeltelijk bewandeld. Toch houdt Dennnis vast aan zijn visie en wil op de ingeslagen weg verder gaan. ,,Maar wel met spelers die er voor gaan en elkaar aan durven spreken als het iets minder gaat. Ik wil geen groepjes binnen de groep. Ons collectief was immers de kracht en vormde de basis van een goede eerste seizoenshelft. Daarom heb ik aan de groep kenbaar gemaakt dat de clubcultuur wel belangrijk is maar dat ik toch over een bredere selectie wil beschikken met de wens veel spelers naar GHC te zien krijgen.”

 

Zoals het er nu voor staat lijkt dit aardig te gaan lukken. Het vertrek van mannen als Richard Guffens (Noordwijk), Jeroen Pesschier (RKAVV), Mohammed El Idrissi (Ter Leede) en Erik Lagas( naar een vriendenteam), wordt gecompenseerd door een aantal nieuwelingen. Van FC Boshuizen komen Jeffrey Loozen en Marciano Gangadin over; Michael Halvemaan en Martijn van Leeuwen verruilen Lugdunum voor de tricolores en Jeffrey Rutten (GDA) en Elroy Lammers (UVS) zijn een zestal aanwinsten voor een bredere selectie. Dennis is voorts positief over het feit dat er binnen zijn team drie spelers zijn die een trainerscursus volgen en volgens de KNVB normen trainen. Hij prijst ze. ,,Grote klasse.” Hopelijk kan hij deze term ook hanteren als zijn discipelen in het nieuwe seizoen constanter en beter presteren dan in de afgelopen voetbaljaargang. Als team dus. Zowel voor als na de winterstop.

 

Statistieken:

Totaal: 26-34-34-43 (9e)

Thuis: 13-18-22-22 (9e)

Uit: 13-16-12-21 (7e)

Periode 1: 8-14-13-10 (5e)

Periode 2: 9-16-12-12 (5e)

Periode 3: 9-4-9-21 (13e)

De nul gehouden: 3x thuis, 1x uit

Niet gescoord: 5x thuis, 7x uit

Grootste zege: Nootdorp thuis, 6-0

Grootste nederlaag: SHO thuis, 2-8

Seizoen 2011/2012: 26-34-39-33 (9e) (1 punt in mindering)