ts-ghc(Zaterdag,1B)- Er kwam geen winnaar bij het gevecht om de tweede plaats tussen GHC en Swift (1-1). Daarmee speelden beide ploegen FC Rijnvogels andermaal in de kaart, maar dat zal zwaarder op de maag liggen bij de Amsterdammers dan bij de Leidse formatie. Doelman Jeffrey Loozen daarover: ,,We kijken bij GHC niet meer naar FC Rijnvogels. Wij gaan ervoor vechten om ons straks ‘the best of the rest’ te mogen noemen. Meer zit er niet in, maar de beste worden van alle andere ploegen zou al geweldig zijn voor deze club.”

 

De sluitpost kwam over van FC Boshuizen en hij staat nog steeds achter zijn keuze. ,,Dit is voor mij een goeie move geweest. Ik heb het naar mijn zin, voel dat ik eerste keeper ben en het zit hier wel snor met de discipline en de organisatie.  Er heerst hier een hele andere clubcultuur en dat bevalt me goed. De spelersgroep is leuk en we draaien allesbehalve slecht.”

 

GHC 2013 GHC 2013 Jeff18Na zaterdag bleef GHC derde op de ranglijst en daar is zo ongeveer iedereen wel tevreden mee aan de Vliet. Het ziet er naar uit dat GHC dit seizoen geen terugval behoeft te ondergaan, in tegenstelling tot de eerdere seizoenen in de eerste klasse. Loozen(foto): ,,Eigenlijk zijn we enkel door DSO te makkelijk aan de kant geschoven, maar voor de rest hebben we elke tegenstander goed partij kunnen bieden of waren we beter. Swift is op zich een prima tegenstander en ik denk ook dat een puntje niet slecht is.”

 

Vervolgend: ,,Zij waren voor rust beter, maar wij kregen winstkansen na de onderbreking. Met een beetje geluk trekken we die wedstrijd naar ons toe. En wellicht zijn we ook wel benadeeld met enkele scheidsrechterlijke beslissingen. Het is voor mij lastig te beoordelen, want als keeper sta je vaak ver weg van situaties. Maar volgens de lezing van anderen hadden wij recht op en strafschop en hadden zij eigenlijk met tien man verder moeten gaan. Dat hadden natuurlijk wel breekpunten in deze wedstrijd kunnen zijn. Dat neemt niet weg dat we het niet slecht hebben gedaan.”

 

De Roode GHC Swift resultaat kopieDe hoofdstedelingen kwamen na rust op voorsprong, waarbij Loozen ogenschijnlijk niet vrij uit ging volgens zijn trainer. ,,Een ongelukkig moment, maar niet een enorme blunder vind ik. Ik kon een bal niet klemmen omdat mij het zicht werd ontnomen door een speler die ook nog eens buitenspel stond. Helaas ging de bal er in de rebound in. Ik zie dit als en fout, maar ik heb gelukkig ook ballen tegen kunnen houden. Na de 0-1 ging GHC beter spelen en we kwamen op gelijke hoogte en dat was niet minder dan terecht.”

 

 

Op foto twee: middenvelder Michael de Roode ontdoet zich van twee spelers van Swift.

 

Lammers resultaatElroy Lammers (foto) tekende voor die goal, nadat hij kort daarvoor al dichtbij de gelijkmaker was geweest. GHC bleef na de 1-1 aandringen, maar er kon geen tweede bres worden geslagen in de Amsterdamse muur en dus bleven de stationaire nummers twee en drie in balans.

 

Loozen is redelijk content over zijn performance tot nu toe. ,,Een echte blunder heb ik al een tijdje niet meer gemaakt. Tuurlijk ben ik op foutjes te betrappen, maar ik geloof niet dat het GHC al punten heeft gekost. Als keeper moet je altijd scherp blijven. Een blunder is altijd fataal en dat hoeft bij een fout niet altijd het geval te zijn. Voor een veldspeler gelden andere wetten. Ik ben blij met de achterste linie bij GHC. We hebben een prima samenwerking en er wordt goed geluisterd. Al met al ben ik tevreden met de eerste maanden bij GHC en is het prachtig dat het er naar uitziet dat we voor plek twee tot en met vijf kunnen gaan spelen.”

 

Volgende week gaat GHC op bezoek bij RCL en die ontmoetingen dragen altijd een verhaal met zich mee. ,,Vorig seizoen heb ik toevallig staan kijken in Leiderdorp. GHC verloor toen met 4-0 dus het lijkt me duidelijk dat er revanchegevoelens leven.”

 

Opstelling GHC: Loozen, Halvemaan, Gonlag, Maaskant, Van Voorthuijzen, Sloos, De Roode, Van Leeuwen, Lammers, Rutten, Samastzada.

 

Foto’s: met dank aan Jack Wolters. Meer foto’s zien?: https://picasaweb.google.com/jwolterssportfotografie/GHC1Swift11100