ts-ghc(Zaterdag,1B)- GHC verzuimde j.l. zaterdag weer verder afstand te nemen van de lange rij met ploegen die in de middenmoot staan. Weliswaar speelden de Leidenaren niet denderend, maar de thuisploeg deed het op zich niet veel beter. Toch stapte Alexandria’66 uiteindelijk winnend van het veld (1-0). Middenvelder Marvin Sloos was van mening dat GHC de wedstrijd verloor in het laatste halfuur van de eerste helft.

 

GHC startte nog vrij fris en leek de lakens te gaan uitdelen in Rotterdam. Na een kwartier werd het initiatief uit handen gegeven en dat kwam de formatie van Dennis Olman en Kees van Tongeren duur te staan. ,,We zakten ver weg en riepen de problemen over onszelf af. Eigenlijk was niemand in staat om de ploeg weer bij de hand te nemen, hoewel we het na rust nog wel geprobeerd hebben. Dit echter zonder overtuiging”, oordeelde Sloos.

 

Sloos (foto) speelde dit keer op de ‘10’, omdat Martijn van Leeuwen op de bank was begonnen na een ingreep in het ziekenhuis aan het oor eerder in de week. Na de pauze kwam Sloos weer op zijn vertrouwde positie uit en kwam Van Leeuwen alsnog binnen de lijnen. Veel haalde het niet uit, hoewel Jeffrey Rutten na de onderbreking nog wel nabij de gelijkmaker kwam met zijn (tweede) inzet op de paal.

 

GHC 2013 GHC 2013 Ma25,,Het was voor mij wel wennen op die positie. Ik heb getracht het zo goed mogelijk in te vullen, maar zoals gezegd was het beste er bij ons na een kwartier al vanaf. Reden daarvan? Wie het weet mag het zeggen. Soms zijn zaken niet te verklaren tijdens een wedstrijd. Ik kan nou niet zeggen dat zij zoveel sterker werden. We moeten de nederlaag vooral bij onszelf zoeken. Uitermate vervelend want de ploegen achter ons zitten ook niet stil en we hadden juist prima zaken kunnen doen. Ik ken de uitslagen nog niet eerlijk gezegd, maar we hadden hier gewoon drie punten op moeten halen.”

 

Trainer Olman sprak van een bedenkelijk niveau. ,,In de eerste fase was er niks aan de hand, maar daarna waren de spelers opeens de gemaakte afspraken vergeten. Daar kwam ook hun doelpunt uit en dat zijn van die momenten waarop je je afvraagt of ze het willen begrijpen. Dit is al te vaak gebeurd dit seizoen. Zij kregen een corner en de afspraak is dat er dan twee man uitstappen. Dat was er maar eentje en prompt ligt die bal in het netje.”

 

Meer te spreken was de oefenmeester over de tweede helft. ,,Daarin hebben we hard gewerkt en er alles aan gedaan. Het ontbrak ons aan geluk met die bal op de paal, een bal die van de doellijn wordt gehaald en met een kansrijk schot die door een medespeler onschadelijk werd gemaakt. Maar goed, het probleem is veroorzaakt in de eerste helft en daar baal ik flink van. Overigens moet ik wel zeggen dat zij zo ongeveer een derde van de wedstrijd op de grond hebben gelegen. En daar werd niet bepaald tegen opgetreden. Vervolgens werd er ook nauwelijks tijd bijgeteld. Dat klopte dus van geen kant. Al met al hebben we alweer een kans laten liggen om in de buurt te komen van plek twee en drie. Doodzonde dat we bij tijd en wijle hardleers zijn.”

 

Sloos benadrukt dat de laatste wedstrijd voor de winterstop wel eens cruciaal kan zijn. ,,We krijgen nu nog Forum Sport. Bij winst staan we er aardig voor en kunnen we met een goed gevoel richting Spanje waar we met de groep even overwinteren. Mochten we verliezen dan gaan we zakken en dan moeten we zelfs naar beneden gaan kijken. Dus we zullen er moeten staan, anders heeft die monsterscore van vorige week tegen Haaglandia/Winston ook geen waarde meer.”

 

GHC zal het tegen de Voorburgers, zij staan een plaats lager dan de tricolores, moeten doen zonder sterkhouders Michael de Roode en Van Leeuwen. Beide spelers pakten een kaart en hen wacht een schorsing. Olman: ,,Daar ben ik ook wel ziek van. Terecht of onterecht, het was niet nodig en die knapen missen we natuurlijk wel tegen Forum Sport. Het had dus sowieso lekker geweest om deze drie punten er alvast maar bij te hebben op de teller.”