ts-ghc(Zaterdag, 1B)- GHC verzuimde, niet voor het eerst, om de derde plaats in te nemen. De Leidenaren hadden Forum Sport halverwege bij de keel, maar uiteindelijk liet de equipe van Dennis Olman en Kees van Tongeren de Voorburgers toe om alsnog een punt weg te kapen van de Vliet. Verdediger Max Bueno de Mesquita was onbedoeld betrokken bij een tegentreffer en kon zichzelf wel voor de kop slaan. Toch ziet hij de tweede seizoenshelft zonnig tegemoet.

 

GHC kwam uit zonder Michael de Roode en Martijn van Leeuwen, die een schorsing uitzaten. Mede daardoor was er een basisplaats ingeruimd voor Michel Schouls en Koos de Haas. Marciano Gangadin begon eveneens vanaf de start en maakte in tegenstelling tot de twee andere spelers de wedstrijd vol. De strijd duurde voor GHC net even te lang. Twee minuten voor tijd zorgde Cees Konings voor de 2-2 uitslag. Na een kwartier had Koos de Haas de roos gevonden en niet veel later zorgde Bueno de Mesquita voor de 2-0. Lange tijd leek er niets aan de hand voor de tricolores, maar Konings zorgde na rust niet alleen voor de 2-2, maar ook voor de aansluiting.

 

GHC 2013 demusquita,,We wilden uit de laatste vier wedstrijden tien punten halen, maar dat zijn er helaas maar vier geworden. We hebben onszelf flink tekort gedaan. Met een vierde plaats op de helft van de competitie mag je misschien niet ontevreden zijn, maar er zat meer in. We hebben de laatste weken teveel weggegeven, hetgeen overigens wel past bij het jaargetijde. Maar ik overdrijf niet wanneer ik zeg dat we absoluut meer afstand hadden kunnen nemen van de ploegen achter ons.”

 

In het duel met Forum Sport speelde GHC bij vlagen best aardig, maar de thuisploeg maakte tevens dure fouten. ,,We hebben aardig wat gecreëerd en in fases liep het niet slecht. Op een kans voor hun na hebben we de wedstrijd in het eerste halfuur naar ons toegetrokken. De 2-0 was dan ook niet meer dan logisch. Ik denk dat het gelopen zou zijn geweest als Danny (Maaskant, red.) vlak voor rust de derde erin had geprikt.”

 

Na de rust werd het snel 2-1 en GHC ging automatisch in de achteruit. Een foutieve inspeelbal van de centrale verdediger leidde uiteindelijk een tegengoal in. Daar baal ik flink van en ik ben me er ter dege van bewust. We krijgen wat dat betreft ook teveel goals tegen vanuit de omschakeling dit seizoen.”

 

Bueno de Mesquita staat er niet om bekend om veelvuldig fouten te maken, maar soms, zo zegt hij zelf, maak je de verkeerde keuzes. Voor GHC restte te weinig tijd om alsnog de overwinning te pakken en dus profiteerde GHC slechts ten dele van de nederlaag van Zwaluwen’30 bij FC Rijnvogels en het doelpuntloze gelijkspel van Swift op eigen bodem tegen Haaglandia.

 

,,Het probleem bij ons ligt in het feit dat we te vaak wedstrijden spelen, waarin we een halfuur aardig ballen maar vervolgens ver wegzakken. Natuurlijk zijn wij niet in staat om negentig minuten te knallen, dat lukt immers bij Barcelona en Ajax ook niet. Maar we moeten in staat zijn om zeker een uur lang goed voetbal op de mat te leggen. Dan kan je wedstrijden voortijdig beslissen. Die kans hebben we nu net even te vaak laten liggen. Doodzonde.”

 

Toch gaat GHC nog mee in de kopgroep en is er geen reden om naar beneden te kijken. ,,Op zich staan heel veel ploegen nog dicht bij elkaar. FC Rijnvogels is weg bovenin en Aalsmeer staat ver weg onderin. Voor het overige is er nog niet heel veel verschil. GHC heeft in de voorbije jaren moeilijkheden gekend na de winterstop. Dan zakten we terug op de ranglijst. Zover gaat het nu niet komen, is mijn idee. De groep is breder en er is meer kwaliteit. Enkel mag het er wat vaker uitkomen. Ik voel dat we na een tripje naar Zuid-Spanje gaan knallen in de tweede fase van de competitie. We mogen tevreden zijn met de vierde plaats, maar er is wel een zekere nasmaak. Die moeten we straks dus wegspoelen.

 

Opstelling GHC: Loozen, Van Voorthuijzen, Bueno de Mesquita, Gonlag, Maaskant, Gangadin, Lammers, Sloos, De Haas (Weekhout), Rutten, Schouls (Rietkerk).