HomeVoetbalnieuws-leidenMichael van Voorthuijzen (GHC): ,,We straalden heel weinig uit"

Michael van Voorthuijzen (GHC): ,,We straalden heel weinig uit”

-

ts-ghc(Zaterdag, 1B)- GHC presteert dit seizoen wat wisselvallig, maar staat wel gewoon keurig in de middenmoot van de eerste klasse B. Zo werd er eerder dit seizoen op bezoek bij Voorschoten ’97 en FC Rijnvogels onder meer knap gewonnen en een aantal weken terug won de ploeg van Dennis Olman nog op eigen veld met maar liefst 6-0 van Nootdorp. Toch gaat het de laatste weken niet meer helemaal zoals gewenst. Tegen degradant Benschop kregen de Leidenaren de ideale mogelijkheid met een goed gevoel de laatste weken van het seizoen in te gaan, maar dat werd nagelaten (1-1).

Aan het begin van de wedstrijd was niet te merken dat het verschil tussen beide ploegen op de ranglijst 22 punten bedraagt. Benschop kon op de Vliet de allerlaatste strohalm pakken om niet te degraderen en de rode lantaarndrager probeerde met aanvallend voetbal de Leidse ploeg terug te dringen. GHC leek wat overrompeld en wist maar mondjesmaat gevaarlijk te worden voor het vijandelijke doel. Nabil Amarzagouio kreeg namens de thuisploeg de beste kans om de score te openen, maar hij wist het net niet te vinden. Daarnaast mochten de Leidenaren zich in de handen wrijven dat ze zelf in de eerste helft nog geen doelpunt hoefden te incasseren. De bezoekers waren namelijk de bovenliggende partij. Op het moment dat menig supporter de gang naar de kantine al had ingezet, viel vlak voor rust plots de 1-0. Het was Amarzagouio die de rebound binnenschoot, na een vrije trap van Michael de Roode.

Wellicht was dit de treffer die GHC nodig had om op gang te komen. Echter, al vrij snel in de tweede helft werd duidelijk dat te veel spelers van GHC deze middag hun niveau niet haalden. De thuisploeg was slordig in balbezit en de duels werden vaak niet fel genoeg aangegaan. Het was dan ook zeker niet onverdiend te noemen dat de bezoekers zo’n tien minuten na rust via Ruben Mandé op gelijke hoogte kwamen. Na deze gelijkmaker leek de ploeg van Olman dan eindelijk wakker. Het veldspel werd wat beter en er kwam ook een aantal kansen. Uiteindelijk ontbrak de echte scherpte, waardoor GHC op de Vliet teleurstellend genoegen moest nemen met een punt.

michael van voorthuijzenGHC-speler Michael van Voorthuijzen vond dat zijn ploeg ondermaats had gepresteerd: ,,In de eerste helft hebben we maar heel weinig kansen gekregen. Benschop was de bovenliggende partij en die 1-0 voorsprong was dan ook eigenlijk onverdiend. In de tweede helft hebben we wel wat beter gespeeld, maar de echte overtuiging ontbrak. We straalden dit keer veel te weinig uit en de 1-1 eindstand was niet onverdiend. Wel vond ik het raar dat zij in het laatste kwartier niets probeerden om alsnog de overwinning over de streep te trekken. Ze moesten winnen om nog enigszins uitzicht te houden op handhaving, maar dat ze er nou echt alles aan hebben gedaan, kan ik nou ook weer niet zeggen.”

Daarnaast weet Van Voorthuijzen nog wel wat te noemen om de laatste twee wedstrijden voor te gaan: ,,We willen graag meer punten halen dan vorig seizoen. Na het gelijke spel tegen Benschop zijn we op gelijke hoogte gekomen met dat aantal, dus we hebben nog twee wedstrijden om dat doel te bereiken. Daarnaast kijken we natuurlijk ook al naar volgend seizoen, waarbij ik kan melden dat de selectie grotendeels intact blijft. Wel zijn we nog op zoek naar een aantal nieuwe aanvallers, want we beschikken over te weinig scorend vermogen.”

Trainer Olman was het daar roerend mee eens, maar wilde er niet weer over beginnen. ,,Dat bandje is al zo vaak afgedraaid.” Tevreden was de Hagenaar in elk geval niet. ,,Van een dramatisch slechte tegenstander als dit moeten wij gewoon winnen. Als ik dan zie hoe we nu weer die goal weggeven, dan kan ik niet anders stellen dan dat we aan het dweilen zijn met de kraan open. We moeten dit seizoen nog even uitzingen en ondertussen zijn we al druk bezig met volgend seizoen. Het valt niet mee om wat nieuwe spelers erbij te krijgen. Er zijn er wel een paar op bezoek geweest en die gingen met een heel goed gevoel weg. Uiteindelijk werd het toch een ‘nee’. Je lult je de blaren op de tong en dan is het erg jammer en vervelend dat het niets oplevert. Maar geloof me, er staat volgend seizoen weer een knappe groep hier. Dat zal ook moeten, want ik denk niet dat de eerste klasse er zwakker op zal worden in het seizoen 2013/2014.”

Overigens kreeg GHC nog twee tikken te verwerken in de wedstrijd. Kevin Kuivenhoven viel uit met een afdruk van noppen in zijn voet na een flinke charge en Marvin Sloos moest als invaller weer van het veld met een enkelblessure.

Opstelling GHC: El Kourai, Kuivenhoven (Van Heusden), Weekhout (Madani), Gonlag, Maaskant, Lagas (Sloos), De Roode, Amarzagouio, Van Voorthuijzen, Schouls, El Idrissi.