HomeVoetbalnieuws-leidenRijnvogels laat GHC weer in het stof bijten

Rijnvogels laat GHC weer in het stof bijten

-

(Districtsbeker)- FC Rijnvogels won eind oktober in de competitie van GHC, maar zaterdag konden de Leidenaars al revanche nemen. Beide ploegen troffen elkaar in de derde ronde van de districtsbeker. Wederom trok Rijnvogels aan het langste eind: 0-1.

Trainer Hein van Heek, die afgelopen week voor minimaal een jaartje bijtekende, gaf vooraf aan de wedstrijd zeker serieus te nemen. ,,We komen hier om te winnen vandaag. Het zou mooi zijn als we ons bij de laatste acht kunnen scharen en zo volgend jaar in de (grote) KNVB-beker mogen strijden.” Het was ook voor collega Dennis Olman zaak om met zijn ploeg verder te bekeren. Twee geleden drong GHC nog knap door tot de kwartfinale.

Beide teams begonnen om uiteenlopende redenen niet met hun sterkste elf: sommige spelers kregen rust, anderen hadden een schorsing, een blessure of kwamen te laat op de club.

GHC- FCR beker 1 resultaatReservedoelman Remco Neuteboom van GHC kon in de eerste minuten direct zijn keeperskunsten laten zien op acties van Mitchell Beijersbergen en een schot van Carl Krayenoord. Neuteboom verving vaste goalie Jeffrey Loozen, die om een onbekende reden te laat arriveerde op sportpark de Vliet.

Vanaf het eerste fluitsignaal ontvouwde zich een open duel. Beide ploegen kregen kansen en joegen vol overgave op de openingstreffer. Na zo’n 37 minuten viel het eerste doelpunt. Op het oog een ongelukkige situatie op de rand van de zestien met goalie Neuteboom in de hoofdrol. De doelman raakte verstrikt tussen twee medespelers en zo kreeg Timo Schaap de uitgelezen kans om de 0-1 rustig in het lege doel te plaatsen. Vlak voor rust kwam Lammers nog met een goed schot, maar zijn bal verdween net over de kruising. Zo was het een eerste helft waarin de grootste doelkansen voor de Vogels waren en het spel zich verder hoofdzakelijk op het middenveld afspeelde.

Vlak na rust kreeg Van der Breggen een schietkans op aangeven van Beijersbergen. Er zat weinig kracht in het schot en de bal ging dan ook voorlangs. Vervolgens was het de beurt aan scheidsrechter Loenen om op te treden. Elmer Weekhout raakte van achteren de enkels van Yuri Guyt. De Katwijker speelde echter sportief door, wat Weekhout behoedde voor een kaart. GHC leek na een kwartiertje spelen de gelijkmaker te creëren. Max Bueno De Mesquita kreeg de bal echter niet goed genoeg op het hoofd om gevaarlijk te worden.

GHC- FCR beker 2 resultaatHein van Heek plaatste vervolgens zijn eerste wissel. Mitchel Beijersbergen maakte plaats voor Robbert van Delft. Na een volgende kans voor Timo Schaap ging ook Dennis Olman wisselen. Het was meteen een dubbele, waarbij Tim Rietkerk en Koos de Haas plaatsmaakten voor Marciano Gangadin en Hamid Sarmastzada.

GHC probeerde vervolgens nog meer pressie uit te voeren. Wat met zich meebracht dat er ruimte achter de defensie van de Groene Hart Combinatie kwam te liggen. De 0-2 leek dan ook te gaan vallen. Maar Van der Breggen kreeg geen strafschop mee. Daarna was het nog de beurt aan Krayenoord, alleen werd hij niet scherp genoeg aangespeeld door Guyt en kon doelman Neuteboom tijdig ingrijpen.

Met nog een minuut of tien op de klok was GHC dichtbij de gelijkmaker. Wederom vrijetrappenspecialist Lammers plaatste de bal op het hoofd van Rutten. Diens geplaatste kopbal kon door Gert-Jan Vlieland nog net met de vingertoppen uit de kruising getikt worden. In de laatste minuten waren er nog kansen over en weer, met als hoogtepunt de bal van Van den Breggen, die op de doellijn gered kon worden door doelman Neuteboom.

Al met al was het een wedstrijd die bij vlagen aardig was om naar te kijken. Een GHC dat graag wilde (voornamelijk gevaarlijk via dode spelmomenten) en voor de moeite een doelpuntje had verdiend. Verder een FC Rijnvogels dat het zichzelf een stuk makkelijker had kunnen maken door het duel eerder te beslissen.

Middenvelder Marvin Sloos van GHC was echter duidelijk in zijn terugblik. ,,GHC had vandaag het betere van het spel en de Rijnvogels waren alleen gevaarlijk in de counter. Vandaag misten we De Roode en Van Leeuwen, die beiden geschorst waren. In de tweede helft zijn we er weer vol voor gegaan, maar viel de bal steeds net niet goed.” Sloos vervolgt: ,,We zijn er echt goed ziek van en hadden graag willen stunten in de beker, net als twee jaar geleden.”

Sander van der Horst, spelend in dezelfde linie maar dan voor de Katwijkse formatie, had een iets andere mening over de wedstrijd. ,,Het was op zich niet best, een beetje rommelig. Toch denk ik dat wij de beste kansen hadden. We kwamen wel een beetje gelukkig op voorsprong door die fout in de achterhoede bij GHC. In de tweede helft hebben wij gecontroleerd gespeeld en gaven we weinig kansen weg. Op de momenten dat het moest, stond doelman Vlieland op de juiste plaats. GHC was vooral gevaarlijk via dode spelmomenten. Verder niet echt.”

Van der Horst over de ambities in het bekertoernooi. ,,Ver komen in de beker zou fantastisch zijn, maar het gaat uiteindelijk om het kampioenschap. Het is een goed teken van de club om nu al het contract van Hein van Heek te verlengen. Dit brengt rust en duidelijkheid.”

Van der Horst geeft aan blij te zijn met de brede selectie dit seizoen. ,,We kunnen nog steeds alle blessures opvangen. Als je vandaag dan ook weer ziet dat Jan-Leendert Heemskerk zomaar positief aansluit bij de selectie en zijn minuten maakt, dan kunnen wij alleen maar trots zijn.”

Foto’s, met dank aan Piet van Kampen. Op foto 1 is Pieter van den Breggen aan de bal namens FC Rijnvogels en op de andere foto lijkt Max Bueno de Mesquita hands te maken namens GHC.