golsport(Zondag, 4A)- Vanwege carnaval had Van Nispen GOL Sport verzocht om de wedstrijd van afgelopen zondag te vervroegen naar de donderdagavond. De Leidse club ging daarmee akkoord, waardoor de groenwitten als enige regioclub van de zondag aan voetballen toekwam. Alle andere wedstrijden werden zaterdagavond immers al afgelast. GOL Sport had geen spijt van de verleende medewerking en klopte de nummer twee met 0-1.

 

Telkens als GOL Sport enigszins omhoog kan kijken, stelt de ploeg van Taoufik Maatoug wat teleur. In de vorige speelronde werd er verloren van Roodenburg en die nederlaag kwam flink aan bij de mannen van de Boshuizerkade. De trainer: ,,Op de een of andere manier komen wij niet aan voetballen toe tegen Roodenburg. Voor hen is het de wedstrijd van het jaar en dat heeft ons zes punten gekost dit seizoen. Zuur, want we hebben tegen Van Nispen laten zien dat we echt wel kunnen voetballen.”

 

In De Zilk was er maar één ploeg die aanspraak mocht maken op de winst en dat was de uitspelende ploeg. ,,Van Nispen heeft en goed elftal, maar ze kwamen er niet aan. Ik kom tot twee of drie kansen voor hun en wij hebben er zoveel gehad dat ze niet meer te tellen waren. Voor de pauze had een voorsprong van drie of vier doelpunten al niet misstaan, maar gelukkig prikten we na de rust wel een keer raak en dat was al voldoende.”

 

De treffer kwam op naam van Mustafa Kus en hij werd dus de matchwinnaar voor de naar de vijfde plek stijgende formatie van de ex- Lisse speler. ,,Stephan Spruijt, trainer bij Van Nispen en een medespeler van mij uit de tijd bij FC Lisse, vroeg mij na afloop hoe het in hemelsnaam mogelijk was dat we verloren van Roodenburg. Ik moest hem min of meer het antwoord schuldig blijven, want we horen inderdaad te winnen van die ploeg. Het kan bij ons alle kanten op. Nu winnen we voor de tweede keer van Van Nispen en dat is dan een titelkandidaat. Okay, ze probeerden het nog wel na onze 0-1, maar toen kregen wij alle ruimte. Een grotere overwinning had zeker niet misstaan, maar laat ik toch maar lekker tevreden zijn, want dit geeft zeker weer vertrouwen voor de beslissende maanden van de competitie.”