golsport(Zondag, 4A)- GOL Sport pakte zeven punten in acht dagen. Eerst moest Warmunda er op eigen bodem aan geloven in een ontmoeting waarvan nog een gedeelte open stond. Bij DoCoS werd het 2-2 en de Warmonders van Egmond Blinker kregen afgelopen zondag een ruimer pak slaag: 5-1. GOL Sport lijkt een eindsprint in de benen te hebben en het zou zo maar kunnen zijn dat de formatie van Taoufik Maatoug na 13 mei ook nog aan het voetballen is. De nacompetitie is niet langer ondenkbaar.

 

Achahbar resultaatDoelman Oguzhan Yazici had het niet bijster druk en moest slechts eenmaal de bal uit het net vissen na een inzet van Eric Smit. Voor het overige kon de goalie volop genieten van zijn teamgenoten die er af en toe een ware show van maakten. De thuisploeg kreeg zoals wel vaker een batterij aan kansen en daarvan werden er dit keer vijf benut. Mo Ghadir, Mo Achahbar (2, op de foto in een bekerwedstrijd tegen Football Factory) en Khalid Oulgout (2) lieten de nummer voorlaatst aftrappen.

 

Yazici: ,,Het was halverwege al beslist met 3-1. Ik vind ook dat we met onze kwaliteiten nooit in de problemen mogen komen tegen dit soort tegenstanders. Met alle respect, maar wij hebben voetballend gezien veel meer in huis. De topteams uit deze klasse hebben niet voor niets niet van ons kunnen winnen. Sterker nog, wij haalden juist heel veel punten op tegen de top drie.”

 

Toch sluipt er bij GOL Sport regelmatig nonchalance in het spel en daardoor verloor de Turkse ploeg teveel punten. ,,Daar heb je gelijk in. Naast het feit dat wij aardig kunnen ballen, kunnen we het onszelf ook heel lastig maken. Daarom was de boodschap nu ook dat we onderling positief moesten blijven en niet moesten verzaken als het even minder zou gaan. Bij 3-1 moet je natuurlijk waken dat je er niet te makkelijk over gaat denken. Dat hebben we nu niet gedaan en met 5-1 komen zij nog aardig weg. Ach ja, kansen zijn ook heel vaak niet aan ons besteed. Anders hadden we zeker al hoger gestaan. Als ik alleen al denk aan de twee nederlagen tegen Roodenburg, zo ontzettend onnodig. Ik denk ook dat het zo is dat wij beter presteren tegen ploegen die boven ons staan. Wij trekken ons dan op aan dat niveau en dat blijken we dan moeiteloos aan te kunnen. Om er vervolgens weer niets van te bakken in wedstrijden die we eigenlijk behoren te winnen. In elk geval hebben we met twee zeges op Warmunda bewezen dat het ook anders kan.”

 

GOL Sport speelt zo kort voor het einde nog ergens om en dat is de voorbije jaren wel eens anders geweest. ,,Maar er wordt nu met heel veel plezier gespeeld en dan kan deze ploeg wonderen verrichten. Het zit ons inmiddels wel dwars dat we eigenlijk te laag staan. Maar nu ruiken we kansen en gaan we voor het hoogst haalbare. Wij scoren bijna altijd wel en hebben genoeg individuele kwaliteiten. Tel daarbij op dat we steeds meer een team worden en je hebt een ploeg die mee kan doen om de prijzen. Zeker als er nog wat jongens bijkomen en daar is sprake van. FC Boshuizen, onze buurtjes, doet het goed. Enkel kunnen ze niet allemaal spelen en wie weet liggen er daar wat mogelijkheden voor ons om ons te kunnen versterken. Op termijn kan het hier alleen maar leuker worden aan de kade. Dat voel ik en dat leeft hier ook. Het gaat goed met de club en er lopen geweldige mensen rond die veel werk verzetten, waardoor de zon hier nog feller gaat schijnen. De voorzitter vind ik ook geweldig. Heerlijk om hier te spelen.”

 

De groenwitten komen nog drie keer in actie. ,,Dat zijn nog leuke wedstrijden. We gaan naar Kickers toe en die staan boven ons. Dan spelen we dus meestal wel okay. Ik denk dat die wedstrijd bepalend is. Van FC Rijnland kunnen we winnen en tegen Leidsche Boys hebben we nog een appeltje te schillen, want zij kaapten hier de punten weg. We zijn er klaar voor om hogerop te gaan spelen.”