golsport(Zondag, 4A)- Gol Sport ging als de nummer zes de winterpauze in, qua verliespunten zelfs op een gedeelde vierde stek met ASC. De ploeg aan de kade won vier keer, speelde tweemaal gelijk en ging viermaal onderuit. In de eerste periode werd de Leidse ploeg zesde, terwijl de groenwitte formatie in de tweede periode pas twee wedstrijden speelde. Daarin werd nog niet verloren.

 

,,De eerste seizoenshelft kende een paar dramatische wedstrijden wat mij betreft”,  begint Taoufik Maatoug. ,,We stonden een paar keer riant voor om uiteindelijk toch nog het schip in te gaan. Tegen Altior: 2-0 voor, 2-3 eindstand, tegen Leidsche Boys 2-0 voor, 2-2 eind, tegen Bernardus idem dito.”

 

header GOLsport Football factory,,Daar moet ik dan bij zeggen dat de tegengoals voor een niet gering deel via penalty’s tot stand kwamen. We kregen het nadeel van de twijfel zullen we maar zeggen. Dieptepunt was het moeten overnemen van een penalty, terwijl de tegenstander al op weg was naar de cornervlag was om een hoekschop te nemen, die was ontstaan omdat onze keeper de bal naast het doel bokste.”

 

,,We hebben in mijn ogen zo maar zes punten te weinig.  Kijk eens naar ons doelsaldo. Dat is plus twee, terwijl we relatief laag staan. We hebben scorend vermogen voorin en achterin houden we het over het algemeen goed dicht. We hebben twee van onze basisspelers ook best wel gemist. Ik heb het over Walid Alkuhaili en Umut Bayrak. Dat zijn in principe onze backs. Niets dan lof voor de gasten die hen vervangen hebben, laat daar geen misverstand over bestaan, maar toch.”

 

,,De slechtste wedstrijden waren de matches waar we te weinig kregen. Daar kan ik kort over zijn. De beste is zonder twijfel tegen Van Nispen. Die jongens werden helemaal zoek gespeeld. Een heerlijk potje was dat!”

 

,,De tweede seizoenshelft hoop ik meer van dat soort wedstrijden te zien. Het kan ook denk ik. We hebben een brede selectie, voetballend vermogen en de motivatie om er wat van te maken. De jongens trainen in de winterstop voor zichzelf door en gaan op drie januari weer met de hele groep aan de slag. Op basis van die kwaliteiten willen we het spel gaan bepalen. Vroeg druk zetten en de tegenstander ook conditioneel aftroeven. Ik weet dat we dat kunnen. Let op: dit is géén arrogantie, maar denk ik een reële inschatting van onze kracht. Die wedstrijd tegen Van Nispen was geen toeval. Dat geeft ook aan waar we horen: in de top.”

 

Ik heb het hier enorm naar mijn zin. De sfeer in de groep is fantastisch en we gaan er wat van maken. Dat gevoel heerst bij iedereen. Ik heb een uitstekende band met de voorzitter en alles is gewoon perfect geregeld. Hierbij kun je denken aan de kleding, trainingsmogelijkheden enzovoorts. Blijkbaar is dat niet alleen binnen de club bekend. Ik kan je zeggen dat we al van tien tot vijftien spelers hebben gehoord dat ze serieuze belangstelling hebben om volgend seizoen bij ons te komen voetballen. Ja, dat maakt me trots. Of ik hier zelf volgend jaar nog als trainer ben? In februari ga ik eens voor mezelf te rade wat voor mij en de club het beste is. Op dit moment heb ik het vanzelfsprekend geweldig naar mijn zin, maar in voetbal is alles mogelijk lijkt het wel. Voorlopig kijk ik uit naar de tweede seizoenshelft. We zijn er klaar voor.”