zaterdag, april 20, 2024
HomeVoetbalnieuws-leidenGOL Sport laat Kickers '69 met de buit ontsnappen

GOL Sport laat Kickers ’69 met de buit ontsnappen

-

golsport(Zondag,4A)- GOL Sport is dit seizoen hard op weg om uit de anonimiteit van de vierde klasse te treden. De manschappen van trainer Taoufik Maatoug stonden voorafgaand aan het belangrijke duel tegen Kickers ‘69 op plaats vier, met twaalf punten uit zes wedstrijden. De tegenstander stond met dertien punten één plaats hoger en liep door een 1-2 zege verder uit.

Beide teams waren nog volop in de race voor de eerste periode en moesten winnen om koploper FC Rijnland in het vizier te houden. Direct na de aftrap maakten beide teams hun bedoelingen duidelijk, waardoor het voor de toeschouwers een vermakelijk duel werd. De gastheren openden sterk en creëerden in de openingsfase wat kansjes, zonder dat doelman Melvin Angenent echt in de problemen kwam.

Zo schoot Aldrick Engel in de beginfase van zo’n twintig meter rakelings over en was uitblinker Mohamed Azauag dichtbij een treffer. Zijn inzet met de buitenkant van zijn schoen belandde in het zijnet. De geschrokken Leimuidenaren namen vervolgens het initiatief over. De jonge honden van trainer Anton Broers domineerden met verzorgd voetbal.

De 0-1 – al vroeg in de wedstrijd –  was een cadeautje van doelman Oguzhan Yazici, die een hoge voorzet verkeerd beoordeelde en de bal voor de voeten sloeg van Joey van den Berg. De 0-2, luttele minuten later door de snelle Niels Castenmiller, was een extra domper voor de thuisploeg.

De elf van Maatoug wisten zich niettemin te herstellen en kregen in een tijdsbestek van vijftien minuten drie riante kansen om de achterstand te verkleinen. Eerst strandde Engel op doelman Angenent, enkele tellen later was Said Ajar onder meer dichtbij een treffer na goed voorbereidend werk van Engel.

Na rust openden de groen-witten het duel furieus en werd het daarvoor onmiddellijk beloond met de aansluitingstreffer van Otmane Mouhyieddine, die vernietigend uithaalde: 1-2. De gasten waren de regie over de wedstrijd kwijt en moesten lijdzaam toezien hoe de volgelingen van Maatoug de wedstrijd domineerden.

Zo kreeg Engel een pass van een tegenstander zomaar in de schoot geworpen. Zijn inzet belandde enkele centimeters naast het doel. De thuisclub moest meer risico’s nemen naarmate de wedstrijd vorderde en de oranjehemden konden hierdoor naar hartenlust counteren. Het leidde tot een open duel en de gebeurtenissen volgden elkaar in hoog tempo op.

Op zo’n driekwart van de wedstrijd redde doelman Angenent voortreffelijk op een geplaatst schot van Azauag. Kickers vergat daarna de trekker over te halen door slordig om te gaan met de geboden kansen. Dit werd de ploeg van Broers bijna fataal. Het ‘Leids’ kwartiertje was aangebroken en de gasten wisten niet meer waar ze het zoeken moesten.

De ene na de andere aanval golfde richting doelman Angenent. Enerzijds pech, anderzijds uitstekend keeperswerk voorkwam in de eindfase de toch wel verdiende gelijkmaker. Door de nederlaag moeten Maatoug en zijn mannen een pas op de plaats maken. Na afloop van het verloren duel was de Leidse coach niet echt teleurgesteld. ,,Pas als Kickers over ons heen was gelopen,  zou ik echt teleurgesteld zijn geweest.”

Een ietwat opmerkelijke uitspraak, gezien de kwaliteit die zijn ploeg herbergt. ,,We hebben die gasten zelf beter gemaakt door onze manier van voetballen. Kickers heeft totaal geen indruk gemaakt op mij.” Met deze analyse deed Maatoug de gasten uit Leimuiden tekort. Met name in de eerste 45 minuten legden de oranje –witten met verzorgd voetbal de gastheren hun wil op. ,,Vorig seizoen gingen we een keer met 2-5 de bietenbrug op door die gasten veel te veel ruimte te geven. Daar hebben we van geleerd”, aldus de winnende trainer Broers.”

Opstelling GOL Sport: Yazici, Bukuru, Muhizi, Ben Aissa, Al-Mokadem, Vlugt, Engel, Moutaoussut, Azauag, Mouhyieddine, Ajar.