HomeVoetbalnieuws-leidenMaatoug (GOL Sport) niet tevreden na zege: ,,Het had 8-1 moeten zijn”

Maatoug (GOL Sport) niet tevreden na zege: ,,Het had 8-1 moeten zijn”

-

golsport(Zondag,4A)- Taoufik Maatoug, trainer van GOL Sport, blikt terug op een wedstrijd tegen ASC die gezien de uitslag een ‘kantje boord’ geval zou lijken, maar niets bleek minder waar. De teller bleef op 1-2 steken, maar dat weet Maatoug vooral aan het missen van vele kansen in de tweede helft. ,,We hadden wel met 8-1 kunnen winnen.” Misschien iets overdreven, maar het duidt er in ieder geval op dat zijn team zich aanvallend niet onbetuigd liet.

De trainer van GOL Sport had een wedstrijd met twee verschillende gezichten gezien. De eerste helft presteerde zijn team ondermaats en kwam het na een slim genomen vrije trap van ASC met 1-0 achter, doelpuntenmaker Ward Buijze. ,,De buitenspelval werkte niet goed en zodoende konden zij makkelijk scoren”, analyseert de coach het moment waarop zijn ploeg tegen een achterstand aanliep.

Overigens was dit de enige kans die de Ajax Sportman Combinatie voor de thee kreeg. Maar na het natje werden de zaken rechtgezet door de Leidenaars. ,,Wij waren heer en meester en ASC kreeg ook daarna vrijwel geen enkele kans meer. Revino van der Vlugt maakte vrij snel na de rust de 1-1 en Mohammed Azauag scoorde de 1-2. Er was geen vuiltje meer aan de lucht.”

Dat de score na de 1-2 van Azauag niet verder werd uitgebouwd, daar kon de trainer nauwelijks over uit. ,,Het was dikwijls moeilijker om de kansen te missen dan ze te maken”, ziet Maatoug het schrikbeeld van de tweede helft nog voor zich. ,,De omschakeling was prima en we creëerden aanval na aanval.” Maar zoals uit de eindstand blijkt, werd er niet meer gescoord.

Door de overwinning blijft GOL Sport in het spoor van koploper Rijnland, dat met 1-4 van stadgenoot Roodenburg won. Het team van Maatoug heeft nog twee wedstrijden tegoed en kan bij de volle winst de koppositie over nemen. Maar dan zal Kickers ‘69 wel een steekje moeten laten vallen. Voorlopig is Taoufik echter nog niet bezig met het focussen op een eventuele titel.

,,We leven van week tot week”, klinkt het nuchter uit zijn mond. ,,Het is een rare competitie waarin iedereen van iedereen kan winnen”, zo is zijn ervaring tot op heden. Zondag wacht de derby tegen Roodenburg op sportpark Noord. Hier liggen kansen voor GOL Sport om in de race voor de koppositie te blijven. ,,Maar”, stelt Maatoug nogmaals, ,,het is en blijft een rare competitie. En als wij zo slordig blijven omspringen met de kansen, is elke wedstrijd lastig.”