derby days stad(Zondag,4A)- Na de ontluisterende 6-3 nederlaag tegen stadsgenoot GOL Sport was FC Rijnland-trainer Ronald Mink hard in zijn analyse, waarin hij ook zichzelf niet spaarde. ,,We moeten ons diep schamen.” Met ons doelde hij op zijn pupillen, maar ook op de technische staf. ,,We hebben vanmiddag volledig gefaald, met alle respect, maar zes goals om de oren krijgen tegen GOL Sport kan gewoon niet. Ik had verwacht dat we verder waren.”

 

GOL Sport, de ploeg van trainer Taoufik Maatoug, herbergt voor vierde klasse-begrippen een aantal bovenmodale voetballers. De van Alphense Boys overgekomen Otmane Mouhyieddine  is één van de smaakmakers van de ploeg.

 

Tot aan de dertigste minuut zag het er niet naar uit dat het een doelpuntrijk duel zou worden. Beide ploegen kregen een aantal kansen om de score te openen maar de scherpte ontbrak in de openingsfase. Rijnlander Piet Brandt was nog het dichtst bij de 0-1, maar hij kwam een paar passen tekort om een voorzet van Maik de Rooij binnen te schieten. Daarna waren de beste mogelijkheden voor de gastheren.

 

De overigens sportieve derby kantelde na een afgekeurde treffer van Rijnland. Vleugelspeler De Rooij werd onreglementair afgestopt. De toegekende vrije trap werd op de doellijn binnen gewerkt, maar vervolgens geannuleerd wegens buitenspel. Dit tot grote woede van Mink. Kort daarna kwam de thuisclub op voorsprong. Na een interceptie van Cazy Mazian Kaamouch was het Mouhyieddine, die met een steekpass Aldrick Engel in staat stelde de 1-0 binnen te schieten.

 

Even daarvoor had Moutaoussut zelf nog voor de openingstreffer moeten zorgen, maar hij faalde alleen voor keeper René den Hoed. Vervolgens werd de marge verdubbeld. De 2-0, na een snelle omschakeling, werd ongelukkig binnen gewerkt door Rijnland-speler Daaf Mink. Deze treffer was de nekslag van de ploeg van trainer Mink. GOL Sport werd beter en vergrootte de voorsprong door doelpunten van Mouhyieddine en Engel (4-0), ondanks de rode kaart van Said Ajar in de veertigste minuut.

 

Na de thee greep Mink in. Daaf Mink en Stefan Distelvelt moesten plaatsmaken voor Joop Oomen en Pablo Luiten. ,,Ik was niet tevreden over de as en moest daarom ingrijpen”, verklaarde Mink na afloop. Zijn wissels leken aanvankelijk vruchten af te werpen. Binnen tien minuten kwamen de gasten terug in de wedstrijd. Eerst was het Mark Cerdijn die de 4-1 binnenkopte uit een hoekschop, gevolgd door de 4- 2 van Brandt na een uitstekende lange pass van Oomen.

 

De 5-2 van weer Engel na een lange crosspass betekende de knock-out voor Rijnland. Janus van Putten bracht met een prachtige treffer de spanning nog wel even terug, maar het laatste woord was aan de thuisclub, die via een ongelukkig eigen doelpunt van Oomen de eindstand bepaalde op 6-3.

 

Mink: ,,We hebben vooral na rust tactisch gefaald, want als je met vier aanvallers speelt, moet je de bal naar voren pompen en niet gaan brengen.” Said Ajar en Moutaoussut zien zeker perspectief voor GOL Sport. ,,We zijn aan het groeien en vormen een hecht team. We hebben dit seizoen veel nieuwe spelers, dus moeten we nog aan elkaar wennen, maar het gaat steeds beter. We gaan zeker voor een periode of zelfs meer”, zeiden Ajar en Moutaoussut in koor.

 

Opstelling GOL Sport: Yazici, Al-Mokadem, Alkuhaili, Ben Aissa, Kaamouch, De Vlugt, Jmayouch, Moutaoussut, Engel, Mouhyieddine, Ajar.

Opstelling FC Rijnland: Den Hoed, Van Putten, Van Leeuwen, Kluivers, Dros, Mink, Distelvelt, Kamphues, Brandt, De Rooij, Cerdijn.