ts-kagia2(Zaterdag,3A)- Kagia had j.l. zaterdag geen moeite om Sportief van zich af te schudden (0-5). De Lisserbroekers kwamen net als vorige wek tot vijf treffers, waarbij Zwammerdam er nog twee goals tegenin bracht. Dat lukte de ploeg uit Noorden dus niet. Mede door de nederlaag van Semper Altius en de afgelasting bij Roodenburg tegen Koudekerk heeft Kagia nu de leiding in 3A. Het smaakt naar meer volgens vaste kracht Ben van der Lans.

 

,,Het was ons bekend dat we niet tegen een hoogvlieger speelde en dat was op het veld terug te zien. We kregen veel ruimte en ik denk dat we het vooral goed hebben gedaan in de opbouw. We bleven geduldig en sloegen toe op de juiste momenten. Toch duurde het nog wel lang voordat de eerste goal te noteren viel. Dat was nog wel een last op onze schouders, maar toen we eenmaal de tweede erin hadden liggen werd het een koud kunstje.”

 

Rutger Goudriaan wees zijn ploeg met de openingstreffer weer eens de juiste weg. Voor rust volgde Vincent van der Kamp zijn voorbeeld. Na de thee prikte Goudriaan zijn tweede doelpunt van de middag binnen, waarna Jeffrey Nijenhuis en Arjan van der Lans de thuisploeg nog een paar draaien om de oren gaven. In de laatste pakweg twintig minuten bleef de teller haperen bij de ploeg van Jerry Ubink.

 

,,Dat laatste is wel jammer, want het doelsaldo kan ook beslissend zijn om de winnaar aan te wijzen van de eerste periodetitel. We gingen teveel uit op eigen succes en werden steeds slordiger. Voor hetzelfde geld loopt de score nog veel verder op. De periodetitel is nu ons het eerste doel. Als we die pakken, weet je dat je sowieso een kans krijgt om te promoveren. Als we die prijs zouden kunnen pakken, willen we daarna verder zien wat onze mogelijkheden nog zijn. En over dat laatste heb ik een goed gevoel.”

 

Van der Lans degradeerde met Kagia uit de tweede klasse afgelopen seizoen. Dat gebeurde zeker niet kansloos, hoewel dat er wel lang in zat. ,,We kenden een dramatische start en hebben daar het hele seizoen voor moeten bloeden. Toch zijn we heel sterk teruggekomen en we hebben laten zien dat we weldegelijk iets te zoeken hadden in die tweede klasse. Daarom hebben we als groep ook niet heel lang getreurd. De knop ging om en we willen het verloren terrein weer terug vinden. De groep is hetzelfde gebleven en ook nog eens aangevuld met een aantal versterkingen. Dus we moeten in staat zijn om een belangrijke rol te spelen in de derde klasse. Wanneer we het niveau bereiken van het einde van het vorige seizoen, gaat het goedkomen. Zo nu en dan lukt dat al, maar we moeten nog wel verbeteren. Als ik echter ook kijk naar de trainingen dan weet ik zeker dat we prima ontwikkelen.”

 

De huidige eerste plaats zegt natuurlijk nog niet alles en Van der Lans ziet zat concurrenten voor de koppositie. ,,DWO is een sterke ploeg en ondanks dat ze dit weekend een grove nederlaag moesten slikken denk ik dat Semper Altius ook bovenin kan meedoen. En dan hebben we nog Roodenburg en Koudekerk. De Leidenaren krijgen we over twee weken. Een prima meetpunt waar we echt staan. In elk geval moeten wij volledig van onze eigen kracht uitgaan, ongeacht de tegenstander. Tegen Sportief zijn we gelukkig niet mee gegaan in hun spel, zoals we dat laatst wel deden tegen LSVV’70. Daar ging het niet goed, maar daar lijken we dus van geleerd te hebben. We gaan nu eerst wat rust pakken en herstellen van kleine pijntjes en dan vol voor de eerste periodetitel.”

 

Opstelling Kagia: S.Goudriaan, Timmermans, Scholte, B. van der Lans, Sluymer (Wouters), Thissen, Clemens (Van der Zwet), Nijenhuis, R.Goudriaan, A. van der Lans, Van der Kamp (Boot).