ts-kagia(Zaterdag, 2C)- Eindelijk begon Kagia afgelopen zaterdag tegen middenklasser Lyra een keer scherp en geconcentreerd aan een wedstrijd. Eindelijk ook werd de ploeg eens niet geconfronteerd met een snelle achterstand. Natuurlijk heeft het een met het ander te maken. De Lisserbroekers leven nog steeds door een keurige 2-0 zege op de ploeg uit De Lier.

 

Kagia-verdediger Ferry Scholte: ,,Dat was ons zwakke punt de laatste tijd. We begonnen te gemakkelijk en verloren duels en de bal veel te simpel. Logisch dat je dan snel op achterstand komt. We slaagden er maar niet in om de knop om te zetten, tot vandaag dan. Vanaf de eerste minuut lieten we merken dat we er stonden. Ik vond Lyra geen geweldige ploeg, maar als we niet zo scherp waren begonnen, hadden we het ook tegen hen moeilijk gehad.”

 

,,We waren vanaf het begin sterker”, gaat Scholte verder. ,,Ik wil niet zeggen dat de kansen zich aaneenregen, maar we hadden een veldoverwicht. In de dertigste minuut vertaalde dat zich in een doelpunt. Niels Ganzevles gaf strak voor en Jeffrey Timmermans kwam heel alert voor zijn man en kon de bal binnentikken. Misschien gaf die actie wel het verschil aan met de weken ervoor: alerter dan de tegenstander zijn.”

 

Kagia pasfoto J.Timmersmans 2012 26Na de rust hinkte Kagia een beetje op twee gedachten. Gezien de afgelopen ervaringen was het misschien beter om zich terug te laten zakken om te proberen achter de nul vast te houden. Aan de andere kant liep het eens veel beter en was het wellicht goed niet van strategie te veranderen. Een andere tactiek van Lyra maakte het de ploeg uit Lisserbroek gemakkelijk. ,,Ze gingen achterin een-op-een spelen. Dat gaf ons de ruimte. Jammer genoeg deden we er te weinig mee. Het was net de laatste pass, het laatste tikje dat niet nauwkeurig genoeg was. Te hard, te zacht, net voor of net achter de man. Kortom, het was het net niet. Dat was ook het geval met een schot van Rutger Goudriaan op de paal. Uiteindelijk werd het dan toch – terecht – 2-0. Opnieuw een doelpunt van Timmermans (foto).”

 

 

Hij zal dan wel man of the match geworden zijn, zou je zeggen als je naar de cijfers kijkt. Scholte heeft een andere mening: ,,Natuurlijk maakt Jeffrey de doelpunten, maar ik vond vandaag Jelle Clemens een uitstekende wedstrijd spelen. Hij revancheerde zich hiermee voor een wat mindere periode. We speelden vandaag weer eens met een voltallige selectie. Sterker nog, trainer Jerry Ubink had een luxeprobleem: hij kon eindelijk weer eens keuzes maken. Die 2-0 geeft hoop voor de toekomst. Volgende week moeten we uit tegen HVC ’10. Thuis waren we volstrekt kansloos (2-5, red.), maar met de verbetenheid van vandaag wordt het hopelijk een heel ander verhaal.”

 

Kagia staat nog steeds laatste, maar Ferry Scholte gelooft absoluut dat met het vuur en de bezieling van vandaag degradatie ontlopen kan worden. Rasoptimist Ubink blijft ook voor 100% procent achter zijn gevoel staan dat het nog goed kan komen met zijn ploeg. ,,Daarvoor was deze overwinning wel cruciaal, zeker gezien de andere uitslagen. We moeten elke week spelen alsof het onze laatste kans is. Als dat lukt moeten we het sprongetje kunnen maken om in de nacompetitie terecht te kunnen komen. Wij zullen er alles aan doen om de druk bij anderen te leggen.”

 

Gezien het programma is dat ook niet onmogelijk, want de Kagianen komen naast HVC ook nog het kwakkelende DUNO tegen en er staan onder meer nog potjes op de rol met Gouda en SEV, de twee ploegen die ook niets liever willen dan volgend seizoen ingedeeld te worden in de tweede klasse.

 

Opstelling Kagia: S. Goudriaan, P.Timmermans, Scholte, Van der Lans, Sluymer, Clemens, Van der Zwet, Nijenhuis, J.Timmermans, Ganzevles, R. Goudriaan.