ts-kagia(Zaterdag,2C)- Kagia lag dit seizoen regelmatig op de pijnbank en dat leverde een laatste plaats op. Zeker in de laatste weken draagt de ploeg van Jerry Ubink de pijn over aan andere clubs. Zo kreeg DUNO afgelopen zaterdag billenkoek (6-1) en ligt er nog steeds een ontsnappingsroute klaar voor de Lisserbroekers als het gaat om rechtstreekse degradatie.

 

Jeffrey Timmermans miste een flink deel van het seizoen vanwege werkzaamheden, maar ondertussen is hij een vast gezicht in de basis bij de Lisserbroekers. Trainer Ubink is daar heel blij mee. ,,Ja, want nu hebben we meer speerpunten voorin. Vaak was Rutger (Goudriaan, red.) onze targetman, maar nu moet de tegenstander zich focussen op twee gevaarlijke spelers. Daarnaast hebben we nog wat andere jongens die een goal kunnen maken. Dat hebben we zaterdag wel bewezen.”

 

Kagia haalde dus fors uit en Timmermans moest zichzelf na afloop even in de arm knijpen. Was dit geen droom geweest? ,,Ja, als nummer laatst verwacht je niet dat je met dit soort cijfers wint. Natuurlijk was het lekker dat we al heel snel op 2-0 kwamen. Dat gaf vertrouwen. Het is jammer dat we daarna behoorlijk wat kansen onbenut lieten, want dan was het al klaar geweest voor de pauze. DUNO stond erbij en keek er naar, maar met 2-0 was het nog niet gelopen. Het laatste kwartier van de eerste helft was ronduit slordig van onze kant en zij kwamen geleidelijk aan wat terug, zonder overigens echt gevaarlijk te worden.”

 

Na de pauze en de 3-0 was het over en sluiten voor DUNO. Kagia kon zich uitleven en deed dat ook. Dus is plaats twaalf nog steeds bereikbaar. Natuurlijk geeft de nacompetitie geen garanties, maar Kagia leek al eerder geslagen en nu liggen er weer kansen. Timmermans: ,,Als we zo kunnen blijven spelen, gaat het ons lukken. Ik ben van mening dat we het niveau van de tweede klasse aan kunnen. Natuurlijk was het wennen, want voor deze club is de tweede klasse compleet nieuw in de bestaansgeschiedenis. Het spreekt voor zich dat we er met deze overwinning nog niet zijn, maar we krijgen SEV en Gouda nog. De rest staat denkelijk te ver weg, maar we kunnen dus nog twee plaatsen stijgen. Volgende week eerst Haaglandia. Een zwaar karwei, maar we hebben zelfvertrouwen getankt. Scoren was eerder dit seizoen nog wel eens een probleem, maar nu valt het wel op zijn plekkie.”

 

Kagia pasfoto J Clemens 2012 28Rutger Goudriaan scoorde driemaal, maar liet ook aardig wat kansen liggen. De andere treffers kwamen op naam van Timmermans, Jelle Clemens (foto) en invaller Vincent van der Kamp. ,,Dit voelt heel prettig, maar we zullen er zeker nog drie moeten winnen. Wellicht dat er iets extra’s te halen valt tegen Haaglandia, dat zou heel goed uitkomen. Daar kwamen we terug van 3-0 naar 3-3, maar verloren alsnog met 4-3. Ik moet eerlijk zeggen dat ik de drie punten al met potlood had bijgeschreven tegen DUNO. Meegenomen als zo’n voorgevoel uitkomt. Toch was ik in de rust niet eens zo tevreden. We waren te slordig geworden na de 2-0 en in de kleedkamer was het mij iets te gezellig. Gelukkig hebben de mannen het na de rust energiek opgepakt.”, aldus de onverminderd strijdbare coach van de nog wel hekkensluiter.

 

Basisopstelling Kagia: S.Goudriaan, P. Timmermans, Scholte, Van der Lans, Sluymer, Robelus, Clemens, Nijenhuis, R. Goudriaan, Ganzevles, J.Timmermans.