ts-kagia(Zaterdag, 2C)- Kagia snoepte een puntje mee uit Hoek van Holland. Met de 2-2 bij HVC’10 was trainer Jerry Ubink niet ontevreden, maar de ex-trainer van Quick Boys had zich wel weer verbijsterd over de openingsfase van zijn ploeg. ,,Weer geen scherpe start. Afwachtend. Onvoorstelbaar, want het is voor ons niet de tijd om de kat uit de boom te kijken.”

 

Uiteindelijk won de tevredenheid het van de verbazing bij de oefenmeester. ,,Thuis gingen we er ruim vanaf en HVC’10 is gewoon een goede ploeg. Ze staan te laag in mijn ogen. Ik had voor een puntje getekend en die hebben we nu dus ik ben toch wel content. Zeker ook omdat we tweemaal in de achtervolging moesten.”

 

De ontbrekende passie vanaf het eerste begin, resulteerde voor de Kagianen in een vroege achterstand. Na zeven minuten was het 1-0 en dus zat er voor de bezoekers niets anders op om flair te gaan tonen. ,,Toch hadden we geluk dat het bij deze marge bleef, want zij waren sterker. Omdat we wel brutaler werden denk ik dat we wel wat geluk hebben afgedwongen. Dat is volgens mij wel een verandering met eerdere fases in de competitie. Maar het feit blijft dat het toch ondermaats was van onze kant en we hebben heel weinig kunnen uitrichten voor de rust.”

 

Ubink was in de pauze ronduit boos op zijn ploeg. Elke nederlaag in deze fase kan dodelijk zijn en die boodschap werd in de Lisserbroekse oren gepropt. Twee minuten na de onderbreking kreeg Ubink het effect te zien van zijn niet milde benadering. Jelle Clemens legde bal breed op Jeffrey Timmermans en die joeg het speeltuig met links diagonaal in het kruis. Het was de aftrap voor een veel meer gelijkwaardige strijd, die plots beide kanten op kon. Vooral de rechtsbuiten en spelbepaler van de thuisploeg bezorgden Kagia hachelijke momenten, maar Rutger Goudriaan had ook de kans om de 1-2 af te drukken.

 

De derde goal van de middag kwam evenwel op naam van de Hoekse Voetbal Club en Kagia moest dus wederom alles aanwenden om alsnog een punt veilig te stellen. Dat gebeurde uiteindelijk via de nu wel doeltreffende Goudriaan. Er was nog een kwartier te gaan, maar het bleef bij een kwartet aan doelpunten. ,,We hebben geen risico’s meer genomen. Een punt vasthouden was meer reëel dan voor de zege gaan. Ik denk dat we goede zaken hebben gedaan. SEV won wel, maar zij hebben drie punten voorsprong dus dat kan nog. Maar we richten ons uiteraard op plaats twaalf. Het gaatje met Gouda was vijf punten en dat zijn er nu nog vier. Dus er liggen nog steeds mogelijkheden om de dans te ontspringen. Nu komt DUNO en de boodschap is nu duidelijk: enkel winst telt.”

 

Overigens begon de wedstrijd in de badplaats wat later, omdat de bus van Kagia een ongeluk kreeg onderweg. Een op leeftijd zijnde vrouw boorde zich tegen de bus aan, maar gelukkig was er aan weerszijden geen sprake van lichamelijk letsel.