ts-kagia(Zaterdag, 2C)- Promovendus Kagia kent als nieuwkomer een moeilijk seizoen. Geenszins een verrassing op zich. Dertien nederlagen staan er aan de verkeerde kant in het huishoudboekje. Het team van trainer Jerry Ubink is de laatste weken echter opmerkelijk goed bezig. Eerst werd subtopper DUNO met 6-1 van de Lisserbroeker kunstmat geveegd en een week later werd subtopper Haaglandia met 2-1 verslagen.

 

Het zal een schraal bakkie troost zijn geweest voor de Hagenezen; na een evenwichtig duel hielden zij er een bittere nasmaak aan over. Bij de thuisclub zal het vele malen beter hebben gesmaakt, zijnde het zoet der zo broodnodige overwinning.

 

Kagia pasfoto B vd Lans 2012 23Kagia vecht voor lijfsbehoud en doet dit de laatste weken met volle overgave. ,,Wij hebben deze wedstrijd op karakter gewonnen”, weet centrale verdediger Ben van der Lans (foto), die samen met zijn teamgenoten de moed nog niet verloren heeft. ,,Het was een wedstrijd waarin Haaglandia in de eerste helft de sterkere was en een 0-1 voorsprong nam. Maar wij pakten het weer op en toen wij druk gingen zetten, bleek het vooral mentaal niet zo’n sterke tegenstander. Pas na de rust, toen wij echt gingen drukken en als collectief streden, werd de strijdlust beloond. We kregen niet veel kansen, maar het rendement was hoog”, glundert Van der Lans nog na.

 

,,Toen wij een 2-1 voorsprong hadden genomen (Rutger Goudriaan zorgde voor de 1-1 en Jelle Clemens voor 2-1, red.), kwamen wij behoorlijk onder druk te staan en moesten we ons hoofdzakelijk tot verdedigen beperken”, kijkt hij terug op een moeilijke slotfase van een sportief duel waarin de belangen voor beide teams (met name voor de thuisclub) nog volop op het spel stonden. Uit de laatste twee wedstrijden trekt Ben een conclusie. ,,Wij moesten nog wennen aan dit niveau en aan onze nieuwe trainer. Het gaat nu lekker.” De vraag rijst echter of dit niet te laat is voor de club uit Lisserbroek. ,,Natuurlijk houden wij de moed en het geloof erin, al zal het niet gemakkelijk worden om nog drie keer te winnen”, is de verdediger realistisch.

 

De eerste hindernis die op mogelijk behoud van het tweedeklasserschap moet worden genomen is de uitwedstrijd aanstaande zaterdag tegen SEV, de huidige rode lantaarndrager. Een cruciaal duel dus, want het verschil bedraagt slechts twee punten. De heenwedstrijd werd met minimaal verschil (1-0) gewonnen en voor deze uitslag zullen de oranje-witten ook vast opnieuw willen tekenen. Vervolgens staan laagvliegers Gouda en het fladderende Valken’68 nog als thuiswedstrijden op het programma. Dus perspectieven zijn er nog volop voor de ‘Lissense Kagenaars’.

 

Ook trainer Jerry Ubink blijft geloof houden. Dat had de oefenmeester overigens ook in de fase dat de nederlagen elkaar bleven opvolgen. ,,We hebben het nu in eigen hand. In elk geval voor wat betreft het bereiken van de nacompetitie. Dit zijn extra punten, hoewel we onszelf niet rijker rekenen. Wel is het zo dat Haaglandia eigenlijk nauwelijks zwakke plekken heeft in het elftal en zo bezien mogen we onszelf een schouderklop geven. In de rust had ik niet het idee dat we het nog vlot zouden trekken, to be honest. Uit de laatste vier wedstrijden hebben we nu tien punten in de wacht gesleept dus is er vertrouwen naar de komende wedstrijden toe. Maar het besef is levensgroot bij ons: we hebben nog niets te willen, hopen of vinden. We zullen moeten blijven winnen.”

 

Opstelling Kagia: S. Goudriaan, P. Timmermans, Scholte, Van der Lans, Thulen, Van der Zwet, Clemens, Nijenhuis (Robelus), J. Timmermans, Ganzevles (Sluymer), R. Goudriaan.