ts-kagia2Lisserbroek- Vanaf de start van de competitie bevindt Kagia zich al in de problemen. Op zich niet onverwachts, want de oranjehemden beleven hun primeur dit seizoen in de tweede klasse. Gaandeweg het seizoen kreeg de ploeg van Jerry Ubink het idee dat er toch wat te halen viel en uiteindelijk werd vanuit geslagen positie op indrukwekkende wijze toch de nacompetitie bereikt. Die ving gisteravond aan en meteen ging het fout. Soccer Boys won met 0-2 en dus is Kagia weer enigszins terug bij af.

 

Daarmee is het nog niet gedaan voor de formatie uit Lisserbroek, want zaterdag kan er revanche worden genomen in Bleiswijk. De doelpunten van de gasten kwamen op naam van Sander van de Ruijtenbeek (na tien minuten) en Cor van Egmond, tien minuten na rust, na een inschattingsfout van Ferry Scholte. Trainer Ubink was flink teleurgesteld in zijn ploeg, maar gelooft nog in de kansen gezien het feit wat hij zag in de eerste confrontatie.

 

,,De overwinning kwam niet tot stand uit de verdiensten van Soccer Boys. Wij deden het zelf gewoonweg niet goed. Zij maken op zich een mooie goal in een fase waarin zij ook gretiger waren. De tweede goal geven wij weg en verder zijn ze hooguit tweemaal gevaarlijk geweest. In de eerste helft hebben wij weinig afgedwongen, maar alleen al in de laatste twintig minuten kregen wij minimaal vijf grote kansen. Daarvan hadden er best minimaal 1 of 2 in mogen gaan. Een aansluitingstreffer had wel prettig geweest, maar deze score is niet onoverkomelijk. Komende zaterdag is Rutger (Goudriaan, red.) er weer bij en hij scoort doorgaans toch makkelijk. Wij zijn zeker niet minder dan deze opponent, enkel moeten we de tweede wedstrijd anders in gaan.”

 

Ubink was niet bepaald te spreken over het spel van zijn ploeg in de eerste wedstrijd van de tweeluik. ,,We hebben niet gevoetbald. Zij speelden vooral de lange bal en daarin zijn wij mee gegaan. Je speelt tegen een ploeg uit de derde klasse en normaal gesproken zou je dan moeten profiteren van de grotere ruimtes. Dus dan moet je de bal laag houden en die ruimtes benutten. Dat hebben we vooral voor de pauze niet gedaan. Zij brachten vooral enthousiasme en drang. Op zich niets mis mee, maar dan moet je zelf wel de intentie hebben om  voetballende oplossingen te vinden.”

 

Kagia pasfoto N vd Zwet2012 35Soccer Boys kreeg het na de onnodige 0-2 moeilijker en moeilijker. Vooral Niels van der Zwet (foto) was niet gelukkig in de afwerking, maar ook de ingevallen Jelle Boot, Jelle Clemens en Kevin Robelus kwamen in prima scoringspositie. Een Lisserbroekse treffer bleef evenwel uit. ,,Ik denk dat wij in elk linie verder zijn dan Soccer Boys, eerlijk gezegd. Enkel stond er teveel spanning op bij ons en wij zijn teveel meegegaan in de emotie. Als we zaterdag slimmer spelen dan krijgen we daar ook kansen en moeten we het gaatje kunnen dichten. Die overtuiging heb ik nog steeds.”

 

Dat zal dan moeten zonder Scholte die een gelde kaart voorgehouden kreeg en daardoor geschorst zal zijn. ,,We maakten teveel onnodige overtredingen. Puur omdat we moesten corrigeren wat er fout ging. Jammer en teleurstellend. Maar zoals ik al zei, dit is echt nog niet gedaan. Zaterdag moeten we er staan, zonder verkramping.”

 

Opstelling Kagia: S.Goudriaan, P. Timmermans, Scholte, Van der Lans, Sluymer, Clemens, Nijenhuis, Van der Zwet, Robelus, Ganzevles, J.Timmermans (65.Boot).