woensdag, april 24, 2024
HomeTweede klasseKagiaKagia dankzij vrije trappen langs SVC'08 en nacompetitie in

Kagia dankzij vrije trappen langs SVC’08 en nacompetitie in

-

ts-kagia2(Zaterdag,2C)- Kagia heeft de knappe en broodnodige overwinning van twee weken geleden tegen Gouda een goed vervolg kunnen geven. In Scheveningen werd er 1-2 met gewonnen van SVC’08, dankzij twee rake vrije trappen. Een heel belangrijke overwinning, want directe degradatie is hiermee definitief afgewend. Een prestatie van de bovenste plank, omdat de Lisserbroekers enkele maanden terug meer dood dan levend onderaan bungelden.

Twee weken geleden verliet Kagia de plekken die directe degradatie zouden betekenen. Dankzij de winst op directe concurrent Gouda werd die club gepasseerd. Tegen SVC’08 en Valken’68 – de laatste twee tegenstanders – was het zaak om deze positie vast te houden. Zodoende had trainer Jerry Ubink zijn mannen opgedragen tegen SVC sterk en fel uit de startblokken te komen.

Dat lukte echter niet, aldus aanvaller Niels Ganzevles. ,,We waren van plan sterk te beginnen en er kort op te zitten. Daar lag het dit seizoen vaak aan bij ons, we kregen vaak een snelle tegengoal weg te slikken. Toch was het eerste kwartier vandaag dramatisch van onze kant. Zij kregen de eerste twintig minuten tien kansen, waarvan er zeker vijf honderdprocent waren. Echt een wonder dat die er niet in gingen. Zij hadden toen al met 4-0 voor moeten staan, dan zou de wedstrijd al gespeeld zijn.”

Uiteindelijk viel de goal van SVC toch en keek Kagia tegen een 1-0 achterstand aan. Dat leek de ploeg wakker te schudden. Kagia werd wat sterker, begon meer duels te winnen en creëerde wat kansen. Dat betaalde zich uit. Vlak voor rust werd Ganzevles onderuit gehaald en mocht Kevin Robelus aanleggen voor een vrije trap. Hij vond laag de hoek en schoot voorbij de keeper. Zo kon het dat Kagia bij rust op 1-1 stond, ondanks een slecht begin en groot aantal kansen tegen.

Ganzevles: ,,Dan ga je toch lekker de rust in, wetende dat je nog in de wedstrijd zit terwijl je er allang uit had kunnen zijn. Als al die ballen erin gaan, hoef je de tweede helft niet eens meer te spelen. De tweede helft stond er gelukkig een ander team. Er werden meer duels gewonnen en er was meer inzet. Hun spel met de lange ballen hadden we de tweede helft ook beter onder controle. Wij werden zelf ook gevaarlijk via counters en mooie aanvallen.”

Kagia pasfoto S Goudhaan 2012 6Rond de vijfenzestigste minuut was het opnieuw Ganzevles die rondom de zestien werd neergehaald. Ditmaal was de eer aan Rutger Goudriaan, die de bal overtuigend in de kruising schoot, tot vreugde van Ganzevles en zijn teamgenoten. ,,Ik wilde hem eigenlijk wel zelf nemen, maar Rutger had daarvoor ook een vrije trap genomen en die ging er net niet in. Hij nam hem dus en dat was een goede keuze. De winst kwam overigens mede tot stand door een onbetwiste uitblinker aan de kant van Ubinks brigade. Doelman Sander Goudriaan (foto) sleepte zijn ploeg er regelmatig doorheen in het duel met de middenmoter.

Een cruciale winst dus, waardoor Kagia zich kan gaan opmaken voor de nacompetitie. Lange tijd zag het er niet naar uit dat Kagia dat nog zou bereiken. ,,Ik weet nog niet tegen wie we dan moeten. Zo ver hebben we nog niet vooruit gekeken, omdat we nog in de euforie zaten van het ontlopen van directe degradatie. Heel veel mensen hadden voorspeld dat wij er rechtstreeks uit zouden gaan, maar we hebben de aflopen tijd de benodigde punten gepakt.”

Ganzevles heeft dan ook alle vertrouwen in de nacompetitie. ,,Hopelijk kunnen we deze vorm doortrekken in de nacompetitie en spelen we volgend jaar weer in de tweede klasse. Het geluk zit nu ook mee bij ons. De tegenstander maakt zijn kansen niet, waar aan het begin van het jaar alles erin vloog. Wij maken nu de goals juist wel weer. We moeten gewoon keihard werken, dat is de basis. Als dat er is, zie ik het heel positief tegemoet.”

Opstelling Kagia: S.Goudriaan, P. Timmermans, Scholte, Van der Lans, Sluymer (Tulen), Thissen, Robelus, Clemens, R.Goudriaan, Ganzevles, J.Timmermans.