ts-kagiaAfgelopen zaterdag 8 juni organiseerde voetbalvereniging Kagia haar 11e Open Jeugddag. Het doel van deze dag is om kinderen van 4 t/m 14 jaar kennis te laten maken met het voetballen en zo nieuwe jeugdleden te werven. De 11e Open Jeugddag van de Lisserbroekse voetbalclub stond in het teken van het thema “SCOREN”.

 

Kagia Jeugd resultaatOm 10.00 uur waren ruim 50 kinderen, zowel Kagia leden als niet Kagia leden, verzameld op het sportcomplex aan de Kikkerbeetstraat. Op het veld waren 7 gevarieerde voetbalspelletjes uitgezet, waarbij de kinderen veel konden SCOREN. Eén onderdeel was het alom bekende penaltyschieten. In kleine groepjes gingen de kinderen gedurende 2 uur van onderdeel naar onderdeel onder de enthousiaste begeleiding van de Kagia coaches. Vervolgens konden de spelers hun voetbalkunsten vertonen met kleine partijspelen.

 

Na een heerlijke lunch met poffertjes bestond het slot van de 11e Open Jeugddag uit de finale van het penaltyschieten. Kagia had een Wesley Zonneveld, keeper in de selectie van Telstar, bereid gevonden om tijdens deze finale het doel te verdedigen. De kinderen, die ’s morgens de meeste penalty’s hadden gescoord, mochten nu bepalen wie de beste penaltyschutter was. Voor elke leeftijdsgroep was een mooie beker voor de winnaars:

              

Minipupillen 4 jaar                          Max Tulen

Minipupillen 5/6 jaar                      Bink Welling

F-pupillen (7/8 jaar)                        Thijmen Dessaur

E-pupillen (9/10 jaar)                     Jasper Paauw

D/C-junioren (11-14 jaar)              Brendan Bakker

 

De organisatie kijkt tevreden terug op deze Open Jeugddag, die onder het genot van een zonnetje soepel is verlopen. Ze bedankt alle vrijwilligers en natuurlijk ook de sponsor van deze dag: Schoonheidssalon La Délice in Lisse.