ts-kagia(Zaterdag, 2C) Lisserbroek- ,,Als Kagia aan het eind van de rit twee ploegen onder zich weet te houden, dan hebben wij het goed gedaan.”
Rutger Goudriaan is realistisch genoeg om in te zien dat de ploeg die vorig seizoen via de achterdeur de tweede klasse binnen sloop, een lastig restant van het seizoen te wachten staat. Na het verloren thuisduel zaterdagmiddag (1-3) tegen Forum Sport bleef de ploeg van trainer Jerry Ubink rode lantaarndrager.

 

De vaak scorende (rechter)spits Goudriaan (teller tot nu toe ‘slechts’ op vijf, red.) deelt de opinie van het bestuur en supporters dat het verschil tussen de tweede en derde klasse wel erg groot is. ,,Mischien zijn we wel te groot voor het servet maar te klein voor het tafellaken.” Waar de oranjehemden voor lijfsbehoud moeten knokken ziet de toekomst voor de fusieclub Forum Sport er een stuk florissanter uit. Voor trainer Andre Lourens is promotie naar de eerste klasse de eerste stap die dit seizoen gezet moet worden.

Heel even werd gevreesd of de wedstrijd wel gespeeld kon worden. Binnen tien minuten was de groene kunstmat veranderd in een wit tapijt. Maar nadat de arbiter het licht op groen zette, maakte het oranjegekleurde leder de eerste omwenteling. Dat het gladde veld goed voetbal bijna onmogelijk maakte, werd al snel duidelijk. De kansen en mogelijkheden die voor beide elftallen ontstonden waren voornamelijk te danken aan slordig balverlies waarvan het besneeuwde veld de grote boosdoener was.

 

De Voorburgers konden een groot deel van de eerste helft het grote verschil op de ranglijst met de Lisserbroekers geen moment waarmaken. De thuisclub hunkerde naar succes, zeker na het echec een wek eerder tegen concurrent TAVV (4-0). Ze ging de strijd aan en was in de eerste helft zeker niet minder dan de technisch betere gasten. Aanvaller Goudriaan kreeg in de 35e minuut de kans om de score te openen, maar de anders zo trefzekere spits schoot rakelings naast. Daarmee legt Goudriaan meteen de vinger op een van de zere plekken. ,,We komen dit seizoen veel te weinig aan scoren toe, we lopen nog niet één-op-één.”

Dat de tegenstander meer kwaliteit in huis had, werd steeds duidelijker. Vooral door de snelle voorwaartsen ontstonden hachelijke momenten voor de neus van de goed keepende Sander Goudriaan. Nadat hij in de 43ste minuut uitstekend redde op een harde kopbal, moest hij twee minuten later evenwel de gang naar het net maken na slecht uitverdedigen.

 

In de tweede helft lieten de mannen van trainer Lourens wél zien dat het mee kan doen voor de titel. De snelle spitsen van de fusieclub verschenen steeds vaker voor het doel van Goudriaan. Dit kwam mede doordat de laatste linie van de Kagianen snel de middenlijn opzocht waardoor grote ruimtes onstonden.  Kagia trainer Jerry Ubink: ,,Voor de winterstop zijn we behoudend begonnen. Na een aantal oefenwedstrijden in de winterstop zijn we met de ploeg meer naar voren gaan voetballen, wat ons een stuk beter bevalt.”

 

De 0-2 in de 60ste minuut had niets met deze vernieuwde speelwijze te maken, want slecht wegwerken door de verdediging was oorzaak van deze treffer. Drie minuten eerder had Goudriaan de gelijkmaker moeten maken na goed voorbereidend werk van Jelle Clemens. Goudriaan faalde van dichtbij. ,,Die verdediger raakte de bal met het puntje van zijn schoen”, aldus de speler.

 

In de 63ste minuut werd verdediger Ferry Scholte gewisseld voor Vincent van der Kamp die de aanval kwam versterken. Goudriaan creëerde zelf een kans nadat hij een aantal verdedigers zijn hielen had laten zien, maar strandde vlak voor de doelman. De 0-3 van Remco Overdevest in de zeventigste minuut was van ongekende schoonheid. Vanuit een hoekschop pegelde Overdevest de bal van zo’n twintig meter ongenadig hard in de kruising. Stephan Kenepa had kennelijk te doen met Kagia en faalde opzichtig voor Goudriaan en spaarde daarmee de thuisclub voor een forse afstraffing.

 

Kagia pasfoto V vd Kamp 2012 31Dat Kagia de gehate nul wegpoetste (Van der Kamp, red., tevens op de foto) en de eindstand zodoende wat draaglijker maakte was een cadeautje van een verdediger van de gasten. De optimistische trainer Ubink gelooft na de zoveelste nederlaag nog steeds in een goede afloop. Dezelfde middag zette de trainer zijn handtekening voor een langer verblijf in Lisserbroek. Waar menig trainer na slecht presteren van de ploeg op straat wordt gezet is het vertrouwen van het bestuur onomstreden in het werk van de sympathieke en rustig ogende Ubink.

 

Ubink: ,,Natuurlijk weten we allemaal dat het lastig gaat worden. Het is hier niet de druk van het moeten, maar we willen erin blijven. We hebben nog steeds het gevoel dat we ons veilig kunnen spelen”, aldus de oefenmeester die de nederlaag tegen Forum Sport makkelijker kon verteren dan de zeperd eerder tegen TAVV die als een mokerslag was aangekomen.

 

Opstelling Kagia: S. Goudriaan, Timmermans, Scholte, Van der Zwet, Sluymer, Van der Lans, Nijenhuis, Clemens, R. Goudriaan, Ganzevles, Barendregt.