derby days streek(Zaterdag,2C)- In Lisserbroek stond er in de laatste speelronde niet al te veel meer op het spel. Kagia was al zeker van de nacompetitie voor lijfsbehoud en Valken ’68 had zich in de voorbije weken definitief in veilige haven gespeeld. Toch konden de oranjehemden nog een succesje boeken, want bij een overwinning op Valken ’68 kon de ploeg van trainer Jerry Ubink nog stijgen naar de elfde plaats. Wel moest TAVV dan in eigen huis punten morsen tegen Monster. Bij een nederlaag van TAVV had Kagia zelfs aan een punt genoeg om stuivertje te wisselen met de club uit Ter Aar.

 

Kagia pasfoto M-vd Schinkel 2012 25Direct na het eerste fluitsignaal was het voornamelijk Kagia dat de klok sloeg. De Lisserbroekers waren gebrand op een goed resultaat en vol overgave werd gezocht naar de openingstreffer. Valken ’68 liet zich simpelweg afbluffen en de 1-0 van Jeffrey Timmermans was volkomen verdiend. De thuisploeg nam vervolgens geen gas terug en wilde de wedstrijd het liefst al in de eerste helft beslissen. Bij de bezoekers ontbrak de echte wil om te winnen en het was dan ook wachten op de 2-0. Vlak voor rust was het A-junior Max van der Schinkel (foto) die zorgde voor de gewenste verdubbeling van de score.

 

Ook na de thee kreeg Kagia de beste kansen. Trainer Ubink kon niet meer dan tevreden zijn toen hij zijn ploeg verder zag uitlopen. Circa een half uur voor tijd tekende Pascal Timmermans, met zijn eerste seizoenstreffer, voor de 3-0, waardoor de wedstrijd definitief gelopen was. Uiteindelijk was het de sterk spelende Niels Ganzevles die de eindstand op 4-0 bepaalde. Doordat ook TAVV wist te winnen, gaat Kagia als nummer twaalf de nacompetitie in. Valken ’68 sluit de competitie met 33 behaalde punten af als negende.

 

Valken-aanvaller Sven Boonstoppel kwam met een verklaring voor de kansloze nederlaag: ,,De voorbereiding was al niet goed. We gingen met zijn allen bij het tweede kijken en zijn vervolgens richting Kagia gegaan. We hadden slechts elf spelers tot onze beschikking en tijdens de warming-up heb ik de keeper maar ingeschoten. Ook waren er geen pionnetjes aanwezig, waardoor tijdens het positiespel een aantal bidons als afbakening heeft gefungeerd. Ik denk dat die slechte voorbereiding heeft doorgewerkt, want tijdens de wedstrijd was iedereen slap en er was totaal geen sprake van strijd of beleving.”

 

De ploeg van trainer Andries Wendt sloot de competitie dus af als negende. Boonstoppel kijkt uiteindelijk met een onbevredigend gevoel terug op het voorbije seizoen: ,,We begonnen erg sterk en na de eerste zes speelrondes stonden we aan kop. Vervolgens is het bergafwaarts gegaan en moesten we zelfs nog uitkijken om niet bij de laatste vier te eindigen. We hebben dit seizoen erg veel spelers gebruikt en er is eigenlijk nooit echt sprake geweest van een vast team. Daarnaast beschikten we in mijn ogen over te weinig scorend vermogen en verder zat het ook niet altijd mee.”

 

Wel kijkt Boonstoppel al graag vooruit naar het komende seizoen: ,,Ik blijf volgend jaar sowieso bij Valken ’68 en er komt ook een aantal versterkingen bij. Ik denk dat we niet te terughoudend moeten zijn en ik mik dan ook op een plek bij de eerste drie. Wel heb ik zelf nog de nodige ambities. Ik wil in de komende jaren graag hogerop, maar het is even afwachten hoe ik me verder ontwikkel. Bovendien heb ik het op dit moment prima naar mijn zin bij Valken ’68 en veel van mijn vrienden spelen hier. We zullen het uiteindelijk vanzelf wel zien.”

 

Kagia-verdediger Ferry Scholte kijkt uiterst tevreden terug op de tweede seizoenshelft: ,,De eerste weken van het seizoen was het echt even wennen. Het gaat in de tweede klasse allemaal net even wat sneller en er stond natuurlijk een nieuwe trainer voor de groep. Iedere trainer heeft zijn eigen spelopvatting en we hadden gewoon tijd nodig om de juiste draai te vinden. In de eerste wedstrijden speelden we wat meer verdedigend, maar nadat dat toch niet zo succesvol bleek, zijn we meer druk naar voren gaan geven. Die switch heeft uiteindelijk de gewenste resultaten opgeleverd en ik denk dat de uitoverwinning op Valken ’68, vlak voor de winterstop, de ommekeer is geweest.”

 

De nacompetitie staat nu dus voor de deur en volgens Scholte moet het goed gaan komen met de Lisserbroekers: ,,We zitten in een goede periode en er is voldoende vertrouwen binnen de spelersgroep. Volgens mij beschikken we weer over een fitte selectie en dat komt natuurlijk goed uit. We krijgen nu eerst Bolnes of Soccer Boys. Er zal worden beslist welke ploeg zich mag opmaken voor de tweeluik. Gedurende de tweede seizoenshelft hebben we laten zien tweede klasse waardig te zijn en het is nu aan ons om te bewijzen dat we er ook echt in thuis horen!”

 

Opstelling Kagia: S.Goudriaan, P.Timmermans, Scholte, Van der Lans, Sluymer, Van der Schinkel (Boot), Imanse,Van der Zwet (Steers), Ganzevles, Reijgersberg (Nijenhuis), J.Timmermans.

Opstelling Valken’68: Van der Nagel, Binnendijk, Van der Bent, Heemskerk, Haasnoot (Rhijnsburger), Verkade, Van Bommel, Kuyt (Noort), De Mooij, Boonstoppel, Driebergen.