ts-kagia(Zaterdag, 2C)- ,,Cruciaal en absoluut noodzakelijk”, noemde Jelle Clemens de zege van Kagia op Gouda. Door de 3-1 overwinning op de directe concurrent staan de Kagianen niet langer op een directe degradatieplaats. Gezien de uitstekende vorm heeft middenvelder Clemens goede hoop dat Kagia via de nacompetitie het vege lijf kan redden. ,,Dit was heel belangrijk. We hebben het weer in eigen hand.”

 

,,De uitwedstrijd tegen Gouda hadden we gelijkgespeeld en ik heb geen moment het gevoel gehad dat we zaterdag niet zouden gaan winnen”, stelde Clemens, die Kagia goed aan de wedstrijd zag beginnen. ,,Het eerste halfuur waren wij de bovenliggende partij. In die fase creëerden we drie a vier goede kansen, waarvan er minimaal één in had gemoeten.”

 

Kagia pasfoto J Clemens 2012 28Clemens (foto): ,,Het laatste kwartier werd Gouda wat beter. Maar kort voor rust kwamen wij toch op 1-0. Dat was een belangrijke goal op een belangrijk moment. In de tweede helft scoorden wij binnen een kwartier nog twee keer. Zij maakten vervolgens 3-1 en kregen nog een aantal goede kansen op 3-2. Als die had gevallen, had het nog moeilijk kunnen worden. Nu niet. Voor ons telde alleen de winst, die was noodzakelijk, en gelukkig hebben we die behaald.”

 

Met nog twee wedstrijden voor de boeg heeft Kagia nu een voorsprong van twee punten op SEV en Gouda, die beide op een directe degradatieplek staan. De nummers elf en twaalf (de huidige positie van Kagia) spelen nacompetitie.

 

Zo uitzichtloos als Kagia’s perspectief in de winterstop was, zo zelfverzekerd is de ploeg van Jerry Ubink nu. ,,Maar ook de eerste seizoenshelft hebben we veel wedstrijden gehad die we hadden kunnen winnen”, nuanceert Clemens.,, Maar nu lijkt het geluk meer aan onze zijde. Balletjes die er eerst niet ingingen, vallen nu wel. Maar geluk dwing je natuurlijk ook af. We spelen gewoon goed de laatste tijd.”

 

Met een goed gevoel gaan de Kagianen het slot van de competitie tegemoet. ,,Eerst een weekje rust en dan volle bak tegen SVC ’08 en Valken 68. Met name Valken is een ploeg die ons wel ligt. Uit hebben we daar ook gewonnen. Bovendien lijken we in eigen huis onverslaanbaar. De laatste vier thuisduels hebben we allemaal gewonnen. We staan nu twee punten voor op SEV en Gouda. We moeten zorgen in de nacompetitie terecht te komen. Lijfsbehoud zou echt fantastisch zijn voor de club.”

 

Overeenkomstig met Kagia’s opleving is ook linkshalf Clemens aan de betere hand. ,,Ik heb dit seizoen mijn ups en down gehad, net als het hele team. Maar over de laatste wedstrijden ben ik zeker tevreden. Het hele team lijkt beter te presteren. We zitten in de winning mood.”

 

Ubink was zeer te spreken over zijn leerlingen en zag niemand verzaken nu het meer dan ooit moest. ,,Ik kon niet merken dat Gouda in hetzelfde schuitje zit als Kagia. Wij hadden veel meer de wil om te winnen en waren onverzettelijk. Dat hebben we nodig om te kunnen overleven. De missie was voor ons om het in eigen hand te krijgen en dat is nu zo ver. We hebben natuurlijk nog nul in handen, maar gezien het feit waar we vandaan komen geeft dit een geweldig gevoel en dito vertrouwen. We zijn niet onder de spanning bezweken. Als we dat de komende weken ook niet doen, kunnen we volgend jaar lekker in de tweede klasse blijven. Maar voor alle duidelijkheid: niemand juicht nog bij ons.”

 

Opstelling Kagia: S.Goudriaan, P.Timmermans, Van der Lans, Scholte, Sluymer, Clemens (Robelus), Van der Zwet, Nijenhuis, R.Goudriaan, Ganzevles (Van der Kamp), J.Timmermans.