ts-lugdunum(Districtsbeker)- Het in de laatste weken kwakkelende Lugdunum heeft in de derde ronde van de districtsbeker eveneens geen potten kunnen breken. Op bezoek bij en in Woerden kreeg de ploeg van Hennie de Klerk er met 6-1 van langs. Lang zullen de Leidenaren niet stil staan bij deze nederlaag, want de competitie vergt alle aandacht voor de kikkers die flink zijn teruggevallen op de ranglijst.

 

Elftalleider Gerrit Du Prie sprak van een kansloze missie tegen de zondagtweedeklasser. ,,Bij rust was het al 3-0 en toen maakten we ons al geen illusies meer. Woerden is gewoon een goeie ploeg en ze waren een maatje te groot voor ons. Geen schande, want ze spelen hoger en wij zitten op dit moment even krap in de spelers. In de eerste twintig minuten konden we het nog aardig bijsloffen, maar daarna liepen ze weg en wij zagen ze ook niet meer terug.”

 

Voor Lugdunum mocht Luther Tolud de eer redden, maar belangrijker was dat Lugdunum, zo oordeelde Du Prie, uit de kaarten en blessures bleef gezien de al karige bemanning aan boord van het Leidse schip. ,,Nu was Abdel Bouchnafa geschorst en we misten Jordi Roeleveld (enkelblessure) en Onur Artak (middenvoetsbeentje). Bouchnafa is er volgende week weer bij en dat verwacht ik van Jordi ook. Het is voor ons van groot belang dat we iedereen weer kunnen benutten, want we willen graag nog de nodige puntjes sprokkelen voor de winterstop.”

 

Dat laatste zal in de twee komende wedstrijden niet meevallen, want de ploeg uit de Kikkerpolder gaat uitkomen tegen SEV en DWO en dat zijn de nummers twee en een. Vlak voor de winterstop wacht nog een belangrijke ontmoeting, wanneer in Benthuizen BSC’68 de opponent zal zijn.