ts-lugdunum(Zaterdag, 3A)- Lugdunum kwam op eigen veld uit tegen Rohda ’76. Bij winst hadden de ‘Kikkers’ de tegenstander uit Bodegraven in theorie tot op één punt kunnen benaderen. Door de 2-2 eindstand blijft het verschil nu zeven punten en lijkt de vierde plaats nog ver weg. Hoe kijkt de vaak scorende spits op deze wedstrijd terug?

 

Demirbas is realistisch. ,,Over het geheel gezien is een gelijkspel wel terecht, maar wij hadden na een goede slotfase ook nog kunnen winnen.”
De spits die zelf de 1-0 scoorde bediende kort voor het einde enkele collega’s van reële mogelijkheden, maar een overwinning bleef echter achterwege. ,,Eigenlijk wel jammer want we hadden een goede gooi naar de vierde plaats kunnen doen”, betreurt hij achteraf. ,,Wij hebben er met elkaar hard voor gestreden en dat is wel eens anders geweest. Vandaag stonden wij er weer als team maar het heeft geen overwinning op geleverd. Na de 1-0 voorsprong kregen wij nog een hele goede mogelijkheid  op de 2-0 maar in een drie tegen een situatie wisten wij helaas niet te scoren. Daarom was het zonde dat Rhoda ’76 nog voor de rust gelijk wist te maken.”

 

Een tegenvaller dus. ,,Ja, zeg dat wel. Toen de gevaarlijk counterende tegenstander door geklungel achterin op 1-2 kwam, werden zij zomaar in het zadel geholpen. Maar zoals ik al zei, wij waren als team erg strijdbaar. We namen daarna het heft weer in handen en waren de bovenliggende partij. Het was Sergio Vrede die met een schitterend schot de verdiende gelijkmaker scoorde. Ook daarna bleven wij sterker en hadden het gevoel deze wedstrijd te kunnen winnen.”

 

Het is er dus niet van gekomen, want de thuisclub bleef op 2-2 steken. ,,Martijn van Leeuwen kreeg een gele kaart en zal er in de derby van aanstaande zaterdag (Oegstgeest uit, red.) niet bij zijn. Maar Nino Poulina zal er tegen Oegstgeest wel weer staan.” Demirbas kijkt reikhalzend en vooral vol vertrouwen uit naar deze derby op de Voskuil.

 

Trainer Hennie de Klerk deed ook een duit in het zakje. ,,Vorig seizoen stonden we er minder voor dan nu, maar bereikten we alsnog de nacompetitie. Toen ging het maar net fout. Nu hebben we beduidend meer punten, maar hebben we nog niets. We willen ons mengen in de strijd om de derde periode, maar dan zal iedereen de absolute wil moeten tonen. Dat heb ik tegen Rohda gezien en dat geeft mij een goed gevoel richting de komende maanden.”

 

In de slotfase misten Sipan Khalid, Van Leeuwen en Nick Selier kansen voor de volle winst. ,,Daarnaast moest er nog een minuut of zes gespeeld worden, maar de scheidsrechter geloofde het wel. Raar, want het spel had lange tijd stil gelegen vanwege naar ik denk een neusbreuk. We hadden ze dus nog op de knieën kunnen krijgen, maar dat feest ging niet door. We houden zicht op de vierde plek, want er zijn nog voldoende wedstrijden te spelen. Maar dit hadden wel drie punten moeten zijn in mijn ogen.”