ts-lugdunum(Zaterdag,3A)- Slechts viermaal werd de DWO-doelman dit seizoen gepasseerd en met tien overwinningen en twee gelijke spelen stond het team uit Zoetermeer fier bovenaan. Lugdunum wist dus met wie het van doen had zaterdag. De wedstrijd van vorige week tegen SEV (nipt 2-1 verlies) had de Leidenaren echter de wetenschap gegeven dat men niet kansloos is tegen topploegen. Zaterdag werd dat opnieuw bewezen door met 0-0 gelijk te spelen.

 

Lugdunum bestreed DWO met gelijke wapens. Met zoveel mogelijk verzorgd voetbal van achteruit en waar mogelijk de diepe bal werd het vijandelijke doel gezocht. De hele wedstrijd was er niet echt sprake van klassenverschil. Goed, DWO had wellicht de betere mogelijkheden en de sterk keepende Kay Labrie had aanzienlijk meer te doen dan zijn collega aan de andere kant.  Het grote verschil op de ranglijst was echter niet te zien.

 

Lugdunum 2013 2014 3Het gevaarlijkste moment van de eerste helft was al in de vijfde minuut toen een Lugdunum-verdediger de bal van de lijn moest halen. Tegen het eind moest Labrie nog een keer een indraaiende vrije bal uit de hoek werken, maar meer kon DWO niet brengen tegen het goed en gedisciplineerd spelende Lugdunum. Aan de hand van een uitstekend spelende Peter du Prie (foto) zocht en vond de ploeg uit de Kikkerpolder ook naar kansen. De beste kans was voor Du Prie zelf. Hij was het eindstation van een vlot lopende aanval maar zijn schot ging ruim over.

 

In de tweede helft had DWO een veldoverwicht. Goed verdedigen van de mannen van Hennie de Klerk voorkwam een voorsprong van DWO. Labrie wist zich ook in de tweede helft te onderscheiden via een paar knappe reflexen. Op een schot van de gevaarlijkste man van DWO, verdediger Wouter Bakker, was hij kansloos. Tot Labries niet geringe opluchting raakte het leer de lat en de nul bleef op het scorebord.

 

 

Lugdunum bleef vechten voor elke meter en de werkelijk onvermoeibare Martijn van den Akker was een plaag voor Door Wilskracht Ontstaan. Naarmate het einde van de wedstrijd naderde werd Lugdunum gevaarlijk via uitvallen. Sergio Vrede had zelfs met wat meer precisie en geluk voor een overwinning kunnen zorgen. Zijn kopbal ging echter tot zijn ontzetting naast het doel. De stand was en bleef 0-0 en dat was een knappe prestatie van Lugdunum. Dat vindt doelman Kay Labrie ook: ,,Tegen SEV speelden we een knappe partij en vandaag speelden we met dezelfde tactiek. We lieten de tegenpartij het spel maken en probeerden ver van het doel het verdedigen. Dat lukte ons goed, vond ik. Zij werden alleen gevaarlijk vanuit de tweede lijn. Wat ook scheelde was de terugkeer van Sergio Vrede en Nino Poulina achterin. Met hun ervaring en coaching brengen ze een hoop rust voor me. Wat me vooral in de eerste helft stoorde was het overdreven vlaggen van hun grensrechter. Vanuit mijn positie natuurlijk lastig om te zien, maar ik had sterk de indruk dat hij er nog wel eens naast zat. Een scheidsrechter moet ook op eigen oordeel afgaan.”

 

Met name in de eerste helft reageerde Lugdunum soms boos in woord en gebaar. De reacties bleven binnen de perken en hadden geen invloed op het spel. ,,Nee,” gaat Labrie verder, we lieten ons niet gek maken en dat was een van onze kwaliteiten vandaag. Zelf vond ik het wel lekker gaan. Soms kan je een paar lekkere reddingen verrichten en kom je in een flow terecht. Dat had ik vandaag. Ik had echt de overtuiging dat we de nul zouden vasthouden. Twee van die goede potten bewijzen dat we goed en uitgekiend kunnen voetballen. Ik zie ons echt nog wel stijgen op de ranglijst.”

 

Lugdunum: Labrie, Bouchnafa, Brandt, Poulina, Vrede, Khalid, Du Prie, Van der Reijden, Roeleveld, Van den Akker, Bayrak.

DWO: Sluysmans, Bakker, Spruit, Baas, Pronk, Farber, Van der Burg ( 82. Plomp), Van Ginkel, Leonora (65. Tardast), Plohr, Wegner.

Scheidsrechter: Post. Toeschouwers: 40.

 

Ruud Fray