derby days streek(Zaterdag,3A)- Lugdunum hield zicht op een plek in de nacompetitie door Oegstgeest op De Voscuyl met 1-3 te vloeren. De ploeg van Hennie de Klerk aast vooral op de derde periodetitel, maar ook de reguliere ranglijst kan nog uitkomst bieden om net als in het vorige seizoen de competitie te verlengen.

 

Bij beide ploegen leek het op een uitzending van MASH. De trainers moesten improviseren, waarbij De Klerk diverse spelers moest opstellen die al weken niet okselfris zijn. Rob van den Wijngaard van de thuisploeg kon überhaupt niet beschikken over een aantal vaste krachten, maar zijn formatie speelde feitelijk bezien voor de kat z’n viool. Dat nam niet weg dat Oegstgeest de intentie had om de Leidenaren het vuur aan de schenen te leggen. Een derby laten lopen is immers geen optie.

 

De gastheer startte sterk en na amper drie minuten was het ook al raak. Roy Dijkstra vond met een hoge bal Bob den Hollander die de kikkers koppend direct in verlegenheid bracht. Onbedoeld hielp de middenmoter Lugdunum kort daarop echter alweer aan de gelijkmaker na broddelwerk in de achterste gelederen. Ozan Demirbas, die ook al niet fit was, profiteerde gretig.

 

Van den Wijngaard zag vervolgens dat Lugdunum in de eerste helft een behoorlijk aantal kansen kreeg, maar naar zijn idee had dat te maken met zijn eigen ploeg. ,,Niet voor het eerst dit seizoen hebben we de rode loper uitgelegd voor een tegenstander. Ook bij het tweede doelpunt mag hun spits niet zo vrij komen te staan, waardoor hij kan aanleggen. Ik word daar eerlijk gezegd wel moe van, want dat riedeltje heb ik mij even te vaak moeten afsteken dit seizoen. Op deze manier is het coachen tegen de bierkaai en snak ik eerlijk gezegd naar het einde van het seizoen.”

 

Voor collega De Klerk kan het seizoen niet lang genoeg duren, maar zijn zorgen komen voort uit het feit dat het oplappen van spelers groteske vormen aanneemt. Ondanks zijn liesklachten zorgde Demirbas er wel voor dat ook de tweede Leidse treffer op zijn naam kwam. Vanaf een meter of vijfentwintig klopte hij met een bekeken trap Van der Steen. Dat de marge halverwege gering was, hadden de groenwitten aan zichzelf te wijten.

 

Even na de rust kreeg Bilal Karasahin de kans om zijn ploeg andermaal lucht te verschaffen, maar ook nu bleef Oegstgeest in de race. Het vervolg van de tweede helft leverde hoofdzakelijk irritaties en zenuwachtig gedoe op, waarbij spelers regelmatig naar de grond toe gingen en het idee ontstond dat er ter plaatse operaties uitgevoerd dienden te worden. De schade viel gelukkig telkens weer ernstig mee.

 

Na een uitstekende opening van invaller Martijn van Leeuwen kregen Sipan Khalid en vervolgens Karasahin de kans om het treffen te beslissen. Bij de inzet van laatstgenoemde kwam de bal tegen de hand van Mark Tetteroo, waarop Karasahin het pleit kort voor tijd vanaf de penaltystip kon beslechten: 1-3.

 

Lugdunum speelt nu nog een lastige uitwedstrijd bij het nog niet veilige BSC’68 en ontvangt daarna het uitgespeelde Zwammerdam. ,,Vooral een zaak van heel houden en fit worden”, legt De Klerk de vinger op de zere plek.

 

Oegstgeest- Lugdunum 1-3 (1-2) 3. Den Hollander 1-0, 6. Demirbas 1-1, 41. Demirbas 1-2, 84.Karasahin (strafschop) 1-3. Scheidsrechter: Merkestein. Toeschouwers: 150.

Oegstgeest: Van der Steen, Van Heijningen, Groeneveld,Tetteroo, Hachmang, Cuvelier (87.Ravensbergen), Nonhebel, Ciere (76.Van Bommel), Abdalla (65.Mogwe-Jansen), Den Hollander, Dijkstra.

Lugdunum: Labrie, Bouchnafa, Brandt, Poulina, Halvemaan, Du Prie, Khalid, Selier (66.Van Leeuwen),Vrede, Karasahin, Demirbas.

 

Bron: LD/HK, note red: een nabeschouwing op dit duel volgt later op de dag.