vrijdag, april 19, 2024
HomeDerde klasseLugdunumNino Poulina (Lugdunum) : ,,Het is afwachten nu"

Nino Poulina (Lugdunum) : ,,Het is afwachten nu”

-

ts-lugdunum(Zaterdag,3A)- Lugdunum heeft zichzelf afgelopen zaterdag geen goede dienst bewezen. Door in Benthuizen met 1-0 te verliezen van BSC’68 hebben de Leidenaren een plek in de nacompetitie niet meer in eigen hand. Het is nog altijd mogelijk, maar men is op de Kikkerpolder nu afhankelijk van anderen.

Bij aanvang van de wedstrijd kon Lugdunum zich nog zowel via de reguliere competitie als via de derde periode plaatsen voor een plekje in de nacompetitie. Sterker nog, de ploeg van trainer Hennie de Klerk stond er vrij goed voor. Om die goede positie te behouden moest er dit weekend eigenlijk worden gewonnen van BSC, dat zelf nog niet helemaal zeker was van lijfsbehoud.

Zoals op basis van de ranglijst al verwacht mocht worden, was Lugdunum de eerste helft de bovenliggende partij, zonder zelf echt heel overtuigend te spelen. Echt los brandde de wedstrijd nog niet en dus stond bij rust de 0-0 nog steeds op het scorebord. Routinier Nino Poulina analyseert de eerste helft: ,,Het was heel erg lastig voetballen vanwege de harde wind, die dwars over het veld heen ging. In principe waren wij de betere ploeg, want we hadden het merendeel van het balbezit. Echt hoogstaand was het trouwens niet, maar we hadden toch voldoende mogelijkheden om op voorsprong te komen. Als we bij rust met 2-0 voor hadden gestaan, was het klaar geweest.”

Ondanks dat er in de rust afgesproken werd er de tweede helft een tandje bovenop te doen, toonde de tweede helft grotendeels een gelijk gezicht, aldus Poulina. ,,We hadden afgesproken door te gaan zoals we de eerste helft speelden, maar dan met wat meer beleving. De eerste helft was niet hoogstaand, maar de tegenstander ook zeker niet. We wilden dus een tempootje hoger spelen. Toch kwamen we niet goed de kleedkamer uit. Een beetje zwak met het idee van ‘het zal wel goedkomen’.”

Dat kwam het echter niet, integendeel zelfs. BSC werd de hele wedstrijd totaal niet gevaarlijk, maar kwam een kwartier voor tijd toch op 1-0. Een lange bal van een centrale verdediger viel tussen de verdediging en keeper Kay Labrie in. Labrie schatte de bal echter, ook door invloed van de wind, totaal verkeerd in. De bal stuiterde zo over hem heen het doel in en de 1-0 achterstand was een feit.

Daarna was het volgens Poulina wel gebeurd. ,,Vreselijk, man. Toen dat gebeurde hadden we niet heel veel tijd meer. Het werd toen alles of niets. We hadden net als de gehele wedstrijd wel druk op hun helft, maar de bal wilde er echt niet in. We hadden hier zeker een overwinning verdiend. Zij hebben echt niets gecreëerd, gewoon echt niets! We hebben een belangrijke pot verloren.”

Door het zure verlies kan Lugdunum zich nu alleen nog via de derde periode plaatsen voor de nacompetitie. Het is dan echter wel afhankelijk van Rohda’76 – DWO. ,,Het is afwachten nu”, baalt Poulina. ,,Terwijl we alles in eigen hand hadden. Rohda moet nu van DWO winnen en dan hebben wij – als we winnen van Zwammerdam volgende week – een beter doelsaldo.” Mocht de nacompetitie behaald worden, dan heeft Poulina ook wel hoop op een goede afloop. ,,Als wij gewoon alle neuzen dezelfde kant op zetten en keihard werken, kunnen wij van alle derdeklassers winnen.”

Bij winst van DWO of een gelijkspel in Bodegraven is Lugdunum gezien voor de moeite en volgt er geen nacompetitie. De kikkers eindigen op de ranglijst zo goed als zeker als zesde. Vorig seizoen, in 3B, was de tiende plaats voor de Leidenaren, maar werd er een periodetitel in de wacht gesleept.