ts-lugdunum(Zaterdag,3A)- Zó goed voorbereid de wedstrijd ingaan, zó goed spelen en toch met lege handen staan. ,,Heel, heel zuur”, is de mening van Lugdunum-spits Sipan Khalid na de wedstrijd tegen Be Fair. In Leiden werd tegen de koploper verloren met 0-1. De Leidse ploeg bleef door de thuisnederlaag op de zesde plaats staan, terwijl Be Fair weer wat uitliep op het al tijden niet meer ongenaakbare Floreant. Lugdunum is echter nog niet uitgewaterd in de stand om de laatste periode.

 

,,We stonden er goed voor in de derde periode en waren unaniem van mening dat minimaal een gelijkspel mogelijk was tegen de koploper. De hele week hebben we scherp getraind en we waren echt gefocust op deze wedstrijd. Bij de warming-up moest Ozan Demirbas helaas afhaken vanwege een blessure. Een tegenvaller, net als het wegens ziekte afwezig zijn van Tarik Demirbas. Maar we hebben een vrij brede selectie, dus in de wedstrijd was gelukkig van hun afwezigheid weinig te merken. We speelden misschien wel onze sterkste wedstrijd van het seizoen. Positioneel was het uitstekend en Be Fair, toch een gemakkelijk scorende ploeg, kreeg weinig of geen kansen. We waren gelijkwaardig aan de koploper en dat bevestigde onze vorm van de laatste weken.”

 

Khalid doelt daarmee op de prima serie tegen DWO, VV Leiden en Ariston. Khalid scoorde in iedere wedstrijd en vooral het doelpunt tegen zijn oude club Leiden smaakte naar meer. Ook tegen de voetballers uit Waddinxveen moest het maar weer gebeuren. ,,We hebben kansjes gehad, net als Be Fair. Geen van beide partijen kreeg uitgespeelde mogelijkheden voor het doel. Het leek op een volkomen verdiende 0 -0 uit te draaien, tot niet ver voor tijd het noodlot voor ons toesloeg. Nino Poulina veroverde met een sliding in ons strafschopgebied de bal en wilde het spel voortzetten. Tot verbijstering van alles wat ons een warm hart toedroeg floot de scheidsrechter voor een penalty. In mijn ogen was het absoluut een correcte sliding. Nino is een heel ervaren speler met grote kwaliteiten. Een risicovolle sliding in eigen strafschopgebied is niets voor hem. Dat soort zaken is hem in de loop van zijn voetbalcarrière wel afgeleerd. En dan toch die beslissing. Het was zó onrechtvaardig! Natuurlijk scoorde Be Fair uit de strafschop en het was over voor ons. Helemaal kapot waren we na afloop.”

 

Lugdunum zat dus met een enorme kater. Hun doelstelling om de derde periode te pakken liep ernstige schade op. Kansloos zijn ze nog niet, hoewel concurrent DWO vijf punten voorstaat met een wedstrijd meer gespeeld. ,,We gaan er nog steeds voor”, gaat Khalid verder. ,,We hebben de vorm te pakken, maar moeten ons wel weer opladen voor de volgende wedstrijd tegen Kamerik. Het gebeurt niet vaak dat onze voorhoede niet scoort. We zijn voorin allemaal snel en balvast. Zelf ben ik ook iemand die rap is en samen met mijn loopvermogen is dat een kwaliteit die lastig te verdedigen is. Dat én een solide achterhoede en een middenveld dat graag steekballetjes geeft maakt ons een taaie en lastige tegenstander. Je zag het vandaag tegen Be Fair. Ik denk niet dat we snel nog zoveel pech krijgen.”

 

Lugdunum is inderdaad een team dat een mooie pot op de grasmat kan neerzetten. Als het dubbeltje de goede kant oprolt is dat periodekampioenschap zeker nog mogelijk. Het programma van DWO is bepaald niet eenvoudig te noemen en de Leidenaren gaan er vanuit dat het bij eenmalige ‘diefstal’ blijft.

 

Trainer De Klerk was op zijn zachtst gesteld ook ‘not amused’ na de onverdiende nederlaag. ,,Een scheidsrechterlijke dwaling, ik kan er niet anders van maken. We kregen zelfs de excuses van Be Fair. Onze doelman Kay Labrie heeft nauwelijks wat te doen gekregen. Dat zal nog niet van kracht zijn geweest voor andere clubs die tegen de zogeheten kampioen speelden. Van die Patrick Vermeulen, toch een speler afkomstig uit de topklasse heb ik bijvoorbeeld ook niets gezien. Nee, dit is heel zuur. Een beloning is uitgebleven.”

 

Opstelling Lugdunum: Labrie, Halvemaan, Vrede, Poulina, Brandt, Du Prie, Van Bemmel, Selier, Van Leeuwen, Khalid, Roeleveld.