derby days stadZaterdag derde klasse A- Tegen het einde van de competitie is de roep om rekenmeesters weer groot en bestaan er tal van scenario’s voor clubs om een prijs te pakken of juist mis te lopen. Zo zijn Lugdunum en Roodenburg  nog niet uitgeteld als het gaat om het veroveren van een plek in de nacompetitie, maar duidelijk was wel na het doelpuntloze gelijkspel dat de kansen op een verlenging van het seizoen niet waren toegenomen.

 

‘Als’ en ‘dan’. Wanneer deze voegwoorden weer massaal worden benut, gaat het om de knikkers in het voetbal. Zo waren Lugdunum en Roodenburg vooraf eigenlijk enkel gebaat bij een overwinning om andere concurrenten niet uit het oog te verliezen. Dat er twee Leidse overwinningen uit zouden rollen was uiteraard onmogelijk, maar misschien moeten de elftallen van Hennie de Klerk en Patrick Heijmans zich na dit weekend wel de verliezers noemen. Kansen zijn er nog wel, maar de afhankelijkheid van anderen werd in elk geval groter.

 

De ‘broedermoord’ trekt tegenwoordig nog maar een fractie van de belangstelling van decennia die ver achter ons liggen. Wanneer een wedstrijd dan in 0-0 eindigt, laat de vraag zich rechtvaardigen of de thuisblijver gelijk kreeg. Het treffen was in elk geval niet saai te noemen. Vooral in de tweede helft kregen de ploegen uitgelezen mogelijkheden, waarbij de kikkers het vaakst faalden in de afwerking. Mede door de stand en de belangen bleef de wedstrijd boeien en ondanks de gesteldheid van het veld werden bij tijd en wijlen best aardige acties uitgevoerd.

 

Lugdunum deelde voor rust de meeste speldenprikken uit, maar doelpunten bleven uit. Volgens Heijmans had de overhand van de gastheren puur te maken met de ontbrekende scherpte bij zijn manschappen. ,,In die fase waren we niet gretig genoeg. Voor mij is dat onbegrijpelijk. Je speelt ergens om en ook nog eens tegen Lugdunum. Als je dan nog niet scherp bent, mag je in mijn ogen niet eens over nacompetitie reppen.”

 

Na de pauze deed Roodenburg wel meer mee en kwam er meer vuur in het spel, waarbij het respect niet uit het oog werd verloren door de Leidenaren op het veld. Halverwege de tweede helft kreeg Sipan Khalid de grootste kans, maar zijn kopbal van dichtbij was niet om over naar huis te schrijven. Uit een drie tegen één situatie kon door de thuisploeg ook niet gescoord worden, terwijl Ozan Demirbas  best had kunnen scoren kort voor tijd. Aan de andere kant kon Adem Aksoy de trekker niet overhalen en vlamde Giovanni Koelink een bal van ver net naast de kruising.

 

De Klerk vond dat zijn ploeg te weinig kreeg, waarbij hij alle kansen nog eens aanstipte. Ook was hij de mening toegedaan dat zijn ploeg het meeste initiatief toonde en in beide opzichten stak de trainer geen prietpraat af. Feit bleef dat beide ploegen weinig opschoten met het resultaat. Het beste nieuws van de middag kwam uiteindelijk nog uit Koudekerk, waar concurrent DWO niet kon winnen.

 

Volgende week halen de beide Leidse ploegen in. Als Roodenburg ruim wint van Floreant kan de nog openstaande tweede periodetitel worden veroverd. Bij winst van Lugdunum op Oegstgeest kan de derde periode soelaas bieden voor de groenwitten. Een zo hoog mogelijk positie zonder veroverde periodetitel kan eveneens alsnog een toetje opleveren. Het rekenwerk houdt aan. Lugdunum en Roodenburg zijn (nog) niet uitgeteld.

 

Lugdunum-Roodenburg 0-0. Scheidsrechter: Calvert. Toeschouwers: 200.

Lugdunum: Labrie, Bouchnafa, Brandt, Poulina, Halvemaan, Du Prie, Van Bemmel, Khalid, Selier (82. Roeleveld), Karasahin, Demirbas.

Roodenburg: Van der Pluym, Langerak, Rhioues, Hooidonk, Leonara, Koelink, Van Kooperen (88.Verkuylen), Bok (29. Rosier), Elbaroudi, Aksoy, Harroui.

 

Later meer over deze wedstrijd.

Bron: LD/HK