woensdag, april 17, 2024
HomeVoetbalnieuws-leidenFabian Geraerts (Rijnland): ,,Teleurstellend gelijkspel tegen laagvlieger

Fabian Geraerts (Rijnland): ,,Teleurstellend gelijkspel tegen laagvlieger

-

ts-rijnland(Zondag, 4A)- Dit weekend stond de wedstrijd tussen FC Rijnland en Warmunda op het programma. Voorafgaand kon FC Rijnland als favoriet worden aangewezen. De ploeg van trainer Ronald Mink stond drie plaatsen hoger op de ranglijst en de laatste twee wedstrijden werden in winst omgezet. Een overwinning voor de groen-gelen zou definitieve aansluiting met de subtop betekenen.

FC Rijnland startte gretig en Warmunda werd veelal teruggedrongen op de eigen helft. De succesformatie van de afgelopen twee weken straalde vertrouwen en zekerheid uit. Ook in deze wedstrijd kwam de ploeg van Mink op voorsprong. Het was de makkelijk scorende Boudewijn Kamphues die met een tegendraadse kopbal het net wist te vinden.

Na deze openingstreffer leek er geen vuiltje aan de lucht voor de thuisploeg. Toch kantelde de wedstrijd zo’n tien minuten voor rust. Bij de eerste goal van Warmunda was het optreden van de leidsman hoogst opmerkelijk te noemen. FC Rijnland-goalie Jeffrey Smeele wist een eerste inzet nog te keren, maar vanuit de rebound was het dan toch raak. De doelpuntenmaker tikte echter binnen vanuit buitenspelpositie, maar de leidsman vertelde prompt dat de bal al eerder de lijn had gepasseerd. Een flinke tegenvaller voor de Leidenaren, die vlak voor rust ook nog op achterstand kwamen. Ricky Visser toonde zich tweemaal het goudhaantje voor de ploeg van Egmond Blinker.

In de tweede helft besloot de thuisploeg de schouders er stevig onder te zetten en werd er opportunistischer gespeeld. De gretigheid van het eerste half uur keerde terug en het was wachten op de gelijkmaker. Dat de 2-2 daadwerkelijk viel was dan ook niet opmerkelijk te noemen. Weer was het Kamphues die de felicitaties in ontvangst kon nemen.

Voor de neutrale toeschouwer was deze gelijkmaker ook meer dan welkom. Er ontstond een spannende slotfase, waarbij beide ploegen vol voor de winst gingen. FC Rijnland koos ervoor om achterin 1 op 1 te gaan spelen en kreeg ook de meeste kansen. Een aantal schoten vanaf een meter of twintig troffen echter geen doel. Ook Warmunda kreeg nog een goede kans om de overwinning binnen te slepen, maar Jeffrey Smeele zag de bal tot zijn opluchting op de lat belanden. Zodoende eindigde de wedstrijd onbeslist: 2-2.

FC Rijnland-verdediger Fabian Geraerts was teleurgesteld over de uiteindelijke eindstand: ,,Ik vind dat we vandaag te weinig hebben gekregen. In de eerste helft hebben wij lange tijd gedomineerd, maar in de rust sta je dan toch met 1-2 achter. Dat is natuurlijk balen, maar in de tweede helft hebben we er alles aan gedaan om het nog om te buigen. Dat is gedeeltelijk gelukt, maar met een punt hou ik gemengde gevoelens over. Daarbij was de scheidsrechter vandaag zeker niet op zijn best en ook hun grensrechter bakte er weinig van. Hij stak zijn vlag bij elke diepe bal de lucht in en daar word je als speler natuurlijk gek van. Eén keer hield hij de vlag naar beneden, maar toen floot de scheidsrechter zelf voor buitenspel. Dat is natuurlijk op zijn zachtst gezegd opmerkelijk te noemen.”

Wel is Geraerts tevreden over zijn eigen spel: ,,In het begin van het seizoen speelde ik veelal in het tweede en moest ik het doen met af en toe een invalbeurt. De laatste vier wedstrijden ben ik echter in de basis gestart en ik vind dat ik naar behoren speel. Ik ben ook naar FC Rijnland gekomen om in het eerste te spelen en dat doel heb ik nu bereikt. Ik voel me nu ook echt geaccepteerd en de sfeer in de ploeg wordt de laatste weken steeds beter. Als we  op deze weg doorgaan, moet een plekje bij de eerste zes zeker nog tot de mogelijkheden behoren.”