artikel image rijnland 3FC Rijnland is er niet in geslaagd om de hoop levend te houden om de derde klasse in te wandelen. Vorige week werd van Nicolaas Boys verloren met 1-0 en daardoor moest er hoe dan ook gewonnen worden van VEP uit Woerden. De start van de Leidenaren was nog veelbelovend en kreeg vlak voor rust extra glans met de 1-0, maar na de rust demarreerde de ploeg uit Woerden naar 1-3.

 

Toch had trainer Ronald Mink een prima zondag beleefd en keek hij nu al reikhalzend uit naar volgend seizoen. ,,Onze nacompetitie is op Tweede Pinksterdag al verziekt. Er is veel over gezegd en geschreven en het mag duidelijk zijn dat we zo’n wedstrijd nooit meer hopen mee te maken. De scheidsrechter van de wedstrijd tegen VEP had het duel met Nicolaas Boys ook gezien en vroeg zich hardop af waarom de KNVB een risico nam vorige week met het aanstellen van de leidsman. Dat zegt genoeg. Het is doodzonde dat het daar al mis ging voor ons. Deze wedstrijd was voor ons een ander verhaal. We hebben er nog alles aan gedaan en misschien had er een gelijkspel in gezeten. Maar goed, met deze nederlaag heb ik vrede. Na afloop hebben we de complimenten ontvangen van de tegenstander en zij vonden dat ze het zeker niet cadeau hadden gekregen.”

 

FC Rijnland startte vol overgave aan de tweestrijd en vooral in het eerste kwartier leverde dat een overwicht op en wat kansen. Tot doelpunten kwam het niet en die had FC Rijnland wel nodig. Even gloorde er hoop. Janus van der Putten bracht pal voor de thee de 1-0 op het scorebord en dat ook nog eens op fraaie wijze. Zou het dan toch nog kunnen? (de tweede plaats in de poule zou eventueel een plek opleveren in de herkansing, red.).

 

In de tweede helft ging het echter fout. Eerst maakte Dexter Pardon de keuze een middenvelder aan te spelen in plaats van Maik de Koppen weg te sturen. Het leverde balverlies op en de 1-1. Niet veel later trachtte Ed van Houten een bal buiten te plaatsen vanwege een geblesseerde speler bij de ploeg uit Woerden. De bal bleef binnen, de speler deed weer mee aan het spel en de 1-2 was een feit. FC Rijnland deed er daarna van alles aan om het seizoen niet af te sluiten met een nederlaag, maar na negentig minuten was het 1-3 en dus kan FC Rijnland op vakantie.

 

Mink: ,,Het was een grillig seizoen voor ons. Voor de winterstop stonden we een-na-laatste en met een beetje pech zouden we zelfs tijdelijk laatste zijn geweest. Gelukkig is er een kentering gekomen. Dat we uiteindelijk nog nacompetitie hebben behaald, is natuurlijk een prestatie van formaat. Hier kunnen we mee verder voor volgend seizoen. We zijn bezig om ons nog wat te versterken en dan moet het mogelijk zijn om volgend seizoen bovenin mee te spelen. De basis is gelegd en daardoor sluiten we dit seizoen toch met een goed gevoel af op de club.”

 

Bij FC Rijnland werd doelman Jeffrey Smeele vanwege een schorsing opnieuw prima vervangen door Jean-Pierre Neuteboom (abusievelijk meldde onze redactie vorige week dat Ricardo Dros de vervanger was van Smeele, waarvoor excuses). Mink zette een pluim op de hoed van de stand-in. ,,Hij keept bij veteranen 1 en de reservedoelman van gisteren doet dat bij veteranen 2. Zij hebben ons prima geholpen. Jean-Pierre is zesendertig, maar hij stond er maar mooi gisteren. Al met al kan ik deze nederlaag heel makkelijk naast me neerleggen. Dat was vorige week wel anders, maar daar hebben we het niet meer over. VEP is een ploeg met ervaring en ze speelden gegroepeerd. We hebben gedaan wat we konden.”

 

Opstelling FC Rijnland: Neuteboom, Geraets, Kluivers, Van Leeuwen, Pardon, Van Putten, Mink, Bleijenberg, Kamphues, Van Houten, Koppen.