ts-rijnland(Zondag, 4A) – ,,De combinaties waren goed en we gunden elkaar de bal’’, aldus een tevreden Rijnland-middenvelder Arjan Kluivers na de 4-1 thuiswinst op Altior. Vooral dat laatste is iets wat niet wekelijks voorkomt bij de groengelen. De ploeg van Ronald Mink – met Dexter Pardon in de basis (teruggekeerd van een vakantie) – won voor de derde keer dit seizoen en kwam daarmee op tien punten, op drie punten van koploper UDO dat weliswaar een duel minder speelde dan de Rijnlanders.

 

,,De eerste vijf minuten van de wedstrijd waren we nog wat zoekende’’, vertelt Kluivers. ,,Maar vanaf dat moment ging het balletje rollen en was Altior nergens meer. We speelden echt als een team, het was echt weer het voetbal dat we graag spelen bij FC Rijnland.’’

 

Kluivers was zelf verantwoordelijk voor twee doelpunten. Hij maakte de openingstreffer uit een vrije trap en zorgde daarmee dat de thuisploeg op stoom kwam. Boudewijn Kamphues en opnieuw Kluivers bepaalden de ruststand vervolgens op 3-0. Na rust was het allemaal stukken minder volgens Kluivers.

 

,,Doordat er een aantal jongens gedwongen gewisseld moesten worden vanwege vermoeidheid, werden we direct zwakker. We liepen te veel naar voren en behielden geen rust meer in het spel.’’ Kamphues was nog een keer trefzeker, waarna Altior nog wat terugdeed.

 

,,Uiteindelijk hadden we misschien meer moeten scoren’’, vervolgt Kluivers. ,,Dat is het enige dat we onszelf kunnen verwijten. Voor de rest hebben we prima gespeeld. Wat mij opviel is dat er ook minder werd gepraat tegen elkaar. In de zin van mopperen op elkaar. Je ziet dat het toch positiever werkt op het spel en team. Het gaat het ook beter, zie het resultaat. Na de wedstrijd was het ook weer gezellig in de kantine, ook dat is belangrijk.’’

 

Aanstaande dinsdag mag FC Rijnland opnieuw aan de bak, dit maal in de beker uit bij WDS in Driebruggen. ,,Ik ken die hele ploeg niet’’, geeft Kluivers aan. ,,Maar het is ook een vierdeklasser. En het leuke is dat de club een eigen bus heeft geregeld waarmee de spelers en supporters naar Driebruggen worden vervoerd. Dat hebben ze erg goed geregeld, dat mag worden gezegd. Erg gezellig ook trouwens.’’

 

De zondag daarop is FC Zoetermeer de tegenstander in de competitie. ,,Een goed voetballende ploeg hoorde ik, maar dat is ook maar weer afwachten’’, besluit Kluivers.

 

Overigens was Altior-trainer Wim Dullemond het verre van eens met de bevinding van de Leidse speler. ,,We hebben onszelf tekort gedaan door het missen van kansen. Daar heeft FC Rijnland wel van geprofiteerd en het gaat uiteindelijk om de doelpunten. Maar als wij zo verder gaan dan komt het met ons echt wel in orde, hoewel we nu aardige wat tikken achter elkaar hebben opgelopen.”

 

Tom Mentink