HomeVoetbalnieuws-leidenFC Rijnland na de rust langs Roodenburg

FC Rijnland na de rust langs Roodenburg

-

derby days stad(Zondag,4A)- Van UDO mag je verliezen (hetgeen overigens niet gebeurde in de vorige speelronde), van Roodenburg moet je winnen. Kennelijk werkte de uitspraak van trainer Ronald Mink verlammend op zijn pupillen in het eerste bedrijf van de stadsderby tussen koploper FC Rijnland en rode lantaarndrager Roodenburg.

De ploeg van Robin van Wieringen had zelfs langere tijd het beste van het spel in de eerste dertig minuten. De 1-4 zege van de Morschclub kreeg pas in de tweede helft gestalte na een 1-1 ruststand. Door de winst op de blauw-zwarten en de nederlaag van UDO tegen Zoetermeer en een week eerder tegen hetzelfde FC Rijnland, zit de Leidse koploper iets vaster in het zadel.

Mink was slecht te spreken over zijn ploeg in de eerste helft. ,,We hielpen de tegenstander zelf in de wedstrijd te groeien, door veel te veel ruimte weg te geven. We moesten het spel  maken, en dat lukte in de eerste helft van geen kant.”

In dit vlakke duel waarin het verschil op de ranglijst nauwelijks waarneembaar was, opende de thuisclub verrassend de score. Kamal Rhioues kopte tussen drie verdedigers een voorzet in de bovenhoek langs de verbouwereerde doelman van FC Rijnland.

De 1-0 was het enige hoogtepunt in de tot dan saaie ontmoeting. Beide doelmannen kregen niet of nauwelijks enig werk te verrichten.  Het antwoord van de koploper kwam snel en fraai. Uiblinker Ferry van Leeuwen kogelde van 25 meter de bal snoeihard achter de kansloze doelman (1-1).

Dit doelpunt werkte bevrijdend voor de gasten en zij speelden daarna beduidend beter. Met 1-1 gingen de ploegen nog wel de rust in. Na de onderbreking een beter spelend Rijnland dat in de 60e minuut verdiend op voorsprong kwam, balverlies op het middenveld en ‘geen’ omschakeling werd zeer fraai door Boudewijn Kamphues afgestraft (1-2).

Direct na de voorsprong moest de doelman van Roodenburg zich laten vervangen door trainer Robin van Wieringen, andere smaken waren er simpelweg niet.Dit was eigenlijk nog het meest opmerkelijke ‘wapenfeit’ van de thuisploeg waarvan na de rust weinig meer werd vernomen.

De alweer fraaie 1-3 van invaller Maik de Rooij was de nekslag voor de gastheren. De prima 1-4 van Joop Oomen in de slotfase drukte het verschil uiteindelijk toch goed uit en zette de kooiclub vaster op de laatste plaats met slechts vier punten uit acht wedstrijden. FC Rijnland leidt nu de dans met twintig punten uit tien ontmoetingen. Kickers’69 volgt slechts op 1 punt en heeft nog twee extra wedstrijden voor de wielen. Over twee weken reist FC Rijnland af naar Kickers’69, maar eerst zal er gewonnen moeten worden van Warmunda, dat terugviel op de ranglijst door een geleden thuisnederlaag tegen DoCoS.