ts-rijnland(Zondag,4A)-FC Rijnland behaalde een minimale overwinning bij ASC. De 0-1 was voldoende voor een voorlopige eerste plaats, maar dit leuke beeld voor de Rijnlanders is natuurlijk volkomen vertekend. De tegenstander van komende zondag, UDO, heeft nog drie wedstrijden tegoed om het ene puntje verschil te overbruggen. Maar goed, Dexter Pardon was tevreden met het resultaat tegen ASC op een meer dan lastig te bespelen veld in Oegstgeest. ,,Als we elke week zo spelen, kunnen we in de top meedoen.”

 

 ,,We speelden een hele goede eerste helft, maar we vergaten onszelf te belonen met een doelpunt. Er had meer in gezeten. Na de rust scoorde Boudewijn Kamphues de enige goal en daarna kregen we het af en toe nog lastig, maar onze keeper Mario van der Pluijm haalde er een paar goede ballen uit. ASC ging meer druk zetten, maar we hielden stand en ik vind de overwinning over de hele wedstrijd gezien dan ook terecht. Als team speelden we goed en het was het stukken beter dan vorige week tegen Zoetermeer, waar we onnodig met 1-1 gelijkspeelden en dure punten verspeelden. Aan Leidse kant mocht niet enkel Van der Pluym worden bedankt met puik keeperswerk, maar speelde ook Ferry van Leeuwen een uitstekende wedstrijd.

 

Volgende week een topper? Op papier wel, want dan komt UDO op bezoek bij de Morsbewoners. De Oegstgeestenaren willen het verloren terrein na de degradatie weer zo snel goedmaken. Is FC Rijnland er klaar voor?

 

Pardon denkt van wel en verheugt zich dan ook op het duel. ,,Vandaag was in ieder geval een goede voorbereiding en deze overwinning geeft vertrouwen. Als we komend weekend spelen zoals vandaag, dan kunnen we makkelijk in de top drie mee doen. Belangrijk is natuurlijk om eerst UDO de punten afhandig te maken en zelf geen punten te morsen daarna.”

 

Zoals gezegd gaat FC Rijnland nu aan de leiding. Mink en de zijnen hebben veertien punten uit acht duels. UDO heeft een punt minder, maar kwam drie keer minder in actie. Kickers’69, GOL Sport, Warmunda en ASC hebben vooralsnog minder verliespunten dan de groengelen. Maar ja, de punten binnen hebben is toch wel lekker..

 

Opstelling ASC: Oosterhof, Wijnen, Strijker, Goebel, Van het Wel (Van de Hoek), Tas, Buijze (Padberg), Akerboom, Van Zandwijk, Meijer, Rousseau (Stolwijk).

Opstelling FC Rijnland: Van der Pluym, F. van Leeuwen, Pardon, Kluivers, Dros, Mink, Cerdijn, Van Putten, Brandt (Smeele), Kamphues (M.van Leeuwen), Oomen (De Rooij).