derby days stad(Zondag, 4A)- In de onderste regionen van de vierde klasse A stond de altijd beladen derby tussen Rijnland en Roodenburg op het programma. Eerder dit seizoen won de ploeg van Ronald Mink met 2-5 in Leiden-Noord, maar van een geslaagd seizoen kan er tot dusver geenszins worden gesproken. Roodenburg deed het tot nu toe iets beter. De ploeg stond twee plaatsen hoger op de ranglijst en behaalde drie punten meer.

 

Vanaf het eerste fluitsignaal was duidelijk dat het veld niet meewerkte om verzorgd voetbal te spelen. Rijnland reageerde hierop door veelal te kiezen voor de lange bal richting de kopsterke Boudewijn Kamphues. Kamphues wist veel ballen door te koppen en vast te houden, waardoor Rijnland telkens wat kon opschuiven. Roodenburg probeerde daarentegen vaak nog te kiezen voor de voetballende oplossing, maar door de staat van het veld was dit amper mogelijk.

 

In deze wedstrijd waren dan ook andere middelen gewenst om de drie punten binnen te halen.  Na wat mogelijkheden over en weer, was het de thuisploeg die op voorsprong kwam. Doordat een lange bal door de defensie van Roodenburg niet goed op waarde werd geschat, was het Stefan “Paling” Distelvelt die de 1-0 op het scorebord zette.

 

Roodenburg probeerde zich vervolgens terug te knokken in de wedstrijd. De gelijkmaker leek in de maak, maar de scheidsrechter oordeelde dat een vrije trap van Nasr Elgouari de lijn niet had gepasseerd. Aan de andere kant was het Piet Brandt die de score kon verdubbelen. Hij faalde echter oog in oog met de keeper, waarna Kamphues de rebound niet in een doelpunt kon omzetten.

 

De twee ploegen bleven strijden en er kon aan beide kanten nog een doelpunt vallen. Roodenburg kwam bijna langszij, maar Ricardo Dros zag deze poging tot zijn opluchting op de paal belanden. Zo ging Rijnland eindelijk weer een keer met de overwinning aan de haal en komt het nu gelijk in punten met Roodenburg.

 

Rijnland-speler Pablo Luiten toonde zich gelukkig met de overwinning, maar was tegelijkertijd ook kritisch: ,,Het is natuurlijk belangrijk voor ons dat we weer een keer winnen. Het veld was vandaag erg moeilijk bespeelbaar, maar we hebben ons spel daar op aangepast. Daarnaast misten we spelers als Ed van Houten en Daaf Mink. Zo stond Ricardo Dros vandaag in de goal en ik moet zeggen dat hij het zeker naar behoren heeft gedaan.“

 

,,Ook Arjan Kluivers heeft vandaag een prima wedstrijd gespeeld. Daarentegen is het natuurlijk wel zo dat het niet gaat, zoals we voor dit seizoen voor ogen hadden. Sommige jongens die ons zijn komen versterken, hebben misschien iets te makkelijk over de vierde klasse gedacht. De resultaten vallen tegen en daarom spelen we nu weer wat meer met jongens die voorop in de strijd gaan. Misschien zijn een aantal jongens kwalitatief wel wat minder, maar op dit moment zijn middelen als vechtlust en mentaliteit gewenst. Zo kan het natuurlijk ook niet dat geschorste spelers niet eens naar de wedstrijd komen kijken. Op dat vlak kunnen we dan ook zeker nog stapjes maken.”

 

Roodenburg-speler Omar Tabibi was uiteraard minder blij: ,,Het veld was vandaag echt dramatisch, maar daar hebben zij natuurlijk ook mee te maken. We waren vandaag minder gelukkig dan Rijnland, want we raakten twee keer het houtwerk. Ook zij hebben hun kansen gehad, maar een gelijkspel behoorde zeker tot de mogelijkheden. Daarnaast was die vrije trap van Nasr zeker over de lijn, maar de scheidsrechter zag het helaas anders. Als zo’n bal wel gewoon wordt geteld, kan het nog heel anders lopen.”

 

Verder weet Tabibi nog wel een aantal facetten waarin Roodenburg zich nog zou kunnen verbeteren: ,,We hebben voldoende individuele kwaliteiten, dus daar ligt het niet aan. Ook beschikken we over voldoende vechtlust,  maar de communicatie laat nog wel eens te wensen over. We moeten elkaar nog meer proberen aan te sturen en te helpen in het veld. Bovendien hebben we er soms nog moeite mee om tegenslagen te verwerken. Zo moeten we als team proberen de schouders eronder te zetten bij een eventuele achterstand.”