ts-rijnland(Zondag,4A)- Het is ongemeen spannend in de vierde klasse A op zondag. Iedere speelronde vinden er verrassingen plaats en volgens kenners is het invullen van de toto bij deze competitie een onbegonnen zaak. FC Rijnland maakt deel uit van deze uiterst interessante competitie. De ploeg van trainer Ronald Mink morste in de eerste seizoenshelft veel punten, maar de laatste weken draait de motor op volle toeren. Plots lonkt er een periodetitel voor de Leidenaren en de groengelen willen daar vol voor gaan. Om dit doel te bewerkstelligen, was een goed resultaat tegen Kickers ’69 gewenst.

 

In de eerste vijf minuten kreeg Rijnland al de mogelijkheid een eerste tik uit te delen, maar het vizier stond nog niet helemaal op scherp. Al snel ontstond er een interessant schouwspel, waarin beide ploegen elkaar geen duimbreed toegaven. De Leidse formatie had de bal wel het meest in bezit, maar erg zenuwachtig werd de ploeg van Cees de Roode hier nou ook niet van. Ondanks het overwicht voor de ploeg van Mink was het de thuisploeg die zo’n tien minuten voor rust een goede mogelijkheid kreeg op de openingstreffer. Rijnland-goalie Jeffrey Smeele liet zich echter niet verrassen, waardoor beide ploegen de kleedkamer opzochten met een 0-0 ruststand.

 

In de tweede helft werd er andermaal duidelijk welke belangen er voor beide ploegen op het spel stonden. De thuisploeg wil de derde plaats in de rangschikking minimaal behouden en ook Rijnland is nog vol in de race voor de nacompetitieplaatsen. Er werd veel strijd geleverd, maar grenzen werden niet overschreden. Toen de brilstand nog steeds intact was, betrad Piet Brandt namens Rijnland het veld. Het leek een goede zet van Mink, want even later leidde Brandt de openingstreffer in. Hierbij was het Maik van Koppen die uiteindelijk snoeihard raak knalde. Toch was de overwinning nog niet binnen, want circa tien minuten voor tijd kreeg Kickers ’69 dé mogelijkheid om toch nog een punt uit het vuur te slepen. Smeele moest tot het uiterste gaan om de inzet te keren, maar kwam wel als winnaar uit de bus. Zodoende juichte Rijnland als laatst en heeft het alles nog in eigen hand om te gaan strijden voor een plek in de derde klasse.

 

Rijnland-speler Pablo Luiten wreef zich in de handen met deze mooie overwinning: ,,We hebben het geflikt, maar man, wat was het spannend! Zelf was ik geschorst, maar de spanning was er dus zeker niet minder om. Ik heb genoten van de strijdlust bij de jongens en ik denk dat Ronald ook erg trots zal zijn. We hebben vandaag hard gewerkt en het Kickers ’69 erg moeilijk gemaakt. Deze ploeg is misschien wel de best voetballende ploeg van de competitie en het zegt natuurlijk genoeg dat je daarvan wint. Gelukkig scoorden wij het eerst, want ik had echt het gevoel dat de ploeg die het eerst zou scoren, de wedstrijd ook zou winnen. Uiteindelijk is dat ook gebeurd en dat geeft een heerlijk gevoel.”

 

Luiten is er daarnaast blij mee dat het de laatste weken wat meer meezit voor FC Rijnland: ,,Voor de winterstop hebben we heel vaak pech gehad en dat is gewoon flink balen. Op die manier hebben we veel punten verspeeld en daardoor stonden we lange tijd veel te laag op de ranglijst. De laatste tijd hebben we echter wat meer geluk, want voor de winterstop was zo’n laatste kans van Kickers ’69 er misschien wel in gegaan. Ook moet ik zeggen dat de sfeer er zeker op vooruit is gegaan, maar dat heeft natuurlijk ook te maken met de betere resultaten. We nemen nu veel meer van elkaar aan en iedereen gaat er nu gewoon voor. Zo accepteren de wissels ook veel beter hun rol en dat is belangrijk voor het team. Daarnaast wil ik nog even zeggen dat Dexter Pardon weer een geweldige pot speelde en Fabian Geraerts heeft het erg goed gedaan op mijn positie. Ook Arjan Kluivers speelt prima in het hart van de verdediging. Het wordt dan ook puzzelen voor Ronald de komende weken, maar als team worden we er alleen maar sterker van.”