ts-rijnland(Zondag, 4A)- FC Rijnland moest onder koude weersomstandigheden afreizen naar De Zilk om het daar op te nemen tegen Van Nispen, de huidige nummer twee van de competitie. Op voorhand een uiterst lastige uitwedstrijd voor de mannen van trainer Ronald Mink, maar het vertrouwen is de laatste weken toegenomen bij de Leidenaren. Zo werden er in de laatste drie wedstrijden zeven punten bijgeschreven. Bij deze confrontatie was het de grote vraag wat de invloed van de harde en koude wind zou zijn.

 

Al snel na het beginsignaal was duidelijk dat de wind vandaag een zeer grote spelbreker zou worden. De ploegen hielden elkaar in evenwicht, waarbij er niet al te veel kansen te noteren vielen. Rijnland probeerde in de openingsfase verzorgd voetbal te spelen, maar de wind maakte dit vrijwel onmogelijk.

 

Door de slechte omstandigheden kon er nooit een topwedstrijd ontstaan en was het vooral het opportunisme en het winnen van de duels waar beide ploegen zich mee bezig hielden. Rijnland probeerde Boudewijn Kamphues te bereiken, die als aanspeelpunt moest fungeren. Het was hierbij zaak dat Maik van Koppen en Piet Brandt aansloten om kansen te creëren. Een goede kans op de openingstreffer kwam er nog in de eerste helft, maar een prima poging van Van Koppen werd door de doelman gepareerd.

 

Rijnland besefte in de rust dat er zeker wat te halen viel in De Zilk en vol goede moed werd er aan de tweede helft begonnen. Er vielen maar weinig echte kansen te noteren, waardoor de brilstand lange tijd intact bleef. Rijnland had hierbij wel het nadeel dat het de harde wind tegen had. Er kwam een stukje overlevingsdrang kijken bij de tweestrijd. Bijna kwam de ploeg van Mink op een bevrijdende voorsprong. Het was Daaf Mink die het probeerde, maar ook hij wist de Van Nispen-goalie niet te verschalken.

 

Zoals wel vaker dit seizoen had Rijnland deze middag niet het gewenste geluk aan de zijde. In korte tijd werden er vijf corners weggegeven en uit één van die hoekschoppen werd Rijnland-goalie Jeffrey Smeele door een harde kopbal van Samir Krupic kansloos gelaten: 1-0.

 

Trainer Mink reageerde direct door twee verse aanvallers te brengen. Er werd nu 1 op 1 gespeeld en het was hopen dat de bal een keer goed zou vallen. Helaas voor de groen-gelen gebeurde dit niet en keerde het met een onterechte nederlaag huiswaarts.

 

Rijnland-verdediger Henk de Water klaagde over het gebrek aan geluk: ,,Zoals wel vaker dit seizoen hebben we vandaag echt onterecht verloren. We hadden zeker een puntje verdiend, maar het zit ons niet mee. Meestal weten we minimaal evenveel kansen als de tegenstander te creëren, maar toch krijgen we dan te weinig. Vandaag stond de verdediging als een huis en 0-0 was een juiste afspiegeling geweest. Dat je dan uitgerekend uit een corner nog een tegendoelpunt krijgt, is natuurlijk erg zuur.”

 

Volgens De Water ontbeert het de ploeg dus vaak aan het nodige geluk. Hij vindt het dan ook moeilijk de vinger op de zere plek te leggen: ,,We scoren niet makkelijk, maar ik vind het te kort door de bocht om te zeggen dat we te afhankelijk zijn van Boudewijn Kamphues. Ook Maik van Koppen en Piet Brandt zijn prima in staat een goal te maken. Daarnaast accepteren we elkaar steeds meer zoals we zijn, want we hebben nogal wat spelers die graag hun mond open trekken. Als we doorgaan op deze manier en onze taken blijven uitvoeren, ben ik ervan overtuigd dat we een prima ploeg hebben. Soms word je er dan wel eens gek van dat het voor de zoveelste keer niet mee zit”, aldus een teleurgestelde De Water.