ts-rijnland(Zondag,4A)- De wedstrijd tussen FC Zoetermeer  en FC Rijnland (1-1) was op voorhand een zeer interessante. De Leidse formatie van trainer Ronald Mink beschikt over de nodige kwaliteiten en wil graag bovenin meedraaien. Vorig seizoen werd na een moeizame start nog de nacompetitie bereikt en dit seizoen staan de Leidenaren na zes wedstrijden op een acceptabele vierde plaats.

 

Dit keer moest er worden afgereisd naar Zoetermeer om het daar op te nemen tegen de plaatselijke FC. Tot op heden is FC Zoetermeer het toonbeeld van wisselvalligheid in de vierde klasse A. Thuis werd er twee keer met maar liefst 9-1 gewonnen (onder meer van Leidsche Boys), maar de overige drie wedstrijden werden verloren.

 

Om niet terecht te komen in de middenmoot en mee te blijven doen om de bovenste plaatsen, moest het elftal van Mink een goed resultaat boeken in Zoetermeer. Beide ploegen maakten er een leuke wedstrijd van, waarbij na negentig minuten de punten werden gedeeld: 1-1. 

FC Rijnland-speler Boudewijn Kamphues kon zeker leven met het behaalde resultaat: ,,Gezien het spelbeeld denk ik dat dit een eerlijke uitslag is. Door de harde wind zochten beide ploegen het voornamelijk over de grond. In de eerste helft lieten we zeker niet ons beste spel zien. Veel passes kwamen niet aan en daarbij hadden we veel slechte aannames. Doordat ook FC Zoetermeer verre van groots speelde, gingen we met 0-0 de rust in.”

 

Voor de pauze viel er dus maar weinig te genieten, maar in het tweede bedrijf werd het niveau opgeschroefd. Kamphues: ,,In de tweede helft begonnen we erg goed, waardoor we ook op voorsprong kwamen. Nadat Piet Brandt de bal had voor getrokken, wist ik te scoren. Daarna gingen wij wat meer naar achteren leunen. FC Zoetermeer nam het heft in handen en ging eigenlijk steeds beter voetballen. Ze gingen ook wat meer risico nemen, want ze schoven een centrale verdediger door. Uiteindelijk was hij ook degene die de 1-1 maakte.”

 

De punten werden dus gedeeld, maar Kamphues treurde allerminst: ,,Met dit resultaat moeten we gewoon tevreden zijn. Zij hebben al een aantal grote uitslagen neergezet, dus we wisten dat het een lastige wedstrijd zou worden. Ook moet ik onze keeper, Mario van der Pluym, een groot compliment maken. Hij speelde vandaag erg goed en was heel belangrijk voor ons.”

Daarnaast ziet de FC Rijnland-aanvaller nog wel een aantal verbeterpunten: ,,We zijn de competitie redelijk goed begonnen, maar ik vind dat we nog niet helemaal tevreden kunnen zijn. Ik denk dat we elkaar nog wat meer de bal moeten gunnen, want we kunnen nog wel eens te egoïstisch zijn. Ook moeten we voorin wat meer het overzicht behouden. Als we daaraan werken, denk ik dat ons rendement omhoog gaat. Wanneer ik nog even naar de wedstrijd van vandaag kijk, kom ik tot de conclusie dat we misschien iets te veel achteruit gingen lopen. Dit overkomt ons wel vaker bij een voorsprong en daardoor krijgen we nog wel eens een goal tegen.”

Tot slot keek Kamphues nog vooruit naar de komende weken. ,,We hebben een aantal lastige tegenstanders voor de boeg. We zullen er snel achter komen waar we staan, maar ik vertrouw op onze ploeg. We gaan dan ook met zijn allen voor een periodetitel.”

 

Danny Sjaardema