ts-rijnlandFC Rijnland is al geruime tijd verstoken gebleven van een succes. De club uit het Morskwartier speelde sinds de oprichting in de vijfde en vierde klasse, maar er liggen na de reguliere competitie kansen om een stap te zetten richting de derde klasse. Wanneer Nicolaas Boys en VEP verslagen kunnen worden, zou er wel eens een groot feest kunnen losbarsten bij de groengelen.

 

In de laatste competitiewedstrijd leek GOL Sport hard op weg om FC Rijnland uit de nacompetitie te houden. De formatie van de Boshuizerkade verspeelde evenwel een 2-0 voorsprong en met een flink portie heroïek van de kant van de mannen van Ronald Mink werd er uiteindelijk afgekoerst op een 3-3 eindscore, voldoende voor FC Rijnland om zich te plaatsen voor het toetje.

 

FC Rijnland werd vooraf gezien als een ploeg die wel eens hoge ogen zou kunnen gooien, maar het seizoen verliep lange tijd niet bepaald crescendo. Zelfs de laatste plaats was een tijdje in zicht. De laatste maanden ging het echter draaien en met een overtuigende eindsprint werd alsnog een prijs in de wacht gesleept.

 

Komende maandag gaat de Leidse ploeg op visite bij Nicolaas Boys, de nummer twee uit 4B. Die ploeg kwam een punt tekort ten opzichte van ASW, de uiteindelijke kampioen. De ploeg uit Waddinxveen staat overigens onder leiding van Patrick Kamperveen, vorig seizoen nog trainer bij Roodenburg. Een seizoen dus met succes voor de Leiderdorper.

 

Gastheer Nicolaas Boys scoorde makkelijk dit seizoen (70 keer) en won onder meer negen van de elf thuiswedstrijden . Van Hermes DVS (1-6) en RVC’33 (2-4) werd wel verloren. De andere opponent van FC Rijnland is VEP uit Woerden. Die ploeg start op 28 mei met een thuiswedstrijd. De finale van deze poule zal worden gespeeld op 2 juni. FC Rijnland kan dus geschiedenis schrijven, maar zover is het uiteraard nog niet. Een grote stap kan in elk geval worden gezet in Nieuwveen.