dinsdag, april 16, 2024
HomeVoetbalnieuws-leidenOok FC Rijnland kan SEP niet stoppen

Ook FC Rijnland kan SEP niet stoppen

-

artikel image rijnland(Zondag, 4A)- ,,Nee, in mijn ogen is S.E.P. geen kampioensploeg”, steekt Rijnland aanvoerder Ed van Houten van wal. ,,Ze spelen gelijk tegen Roodenburg en verliezen van GOL Sport en dat zijn geen wereldploegen. Wij misschien ook niet, maar we waren vandaag in de eerste helft gewoon sterker dan de koploper.”

,,Jawel, we kwamen met 0-1 achter. Een hoge bal viel door de wind stil voor de voeten van de S.E.P. spits, die makkelijk kon scoren. De wind had trouwens de hele wedstrijd veel invloed op het spel, maar daarover later; laten we eerst eens onze 1-1 noemen. Onze spits Mike van Koppen zette druk op de keeper, die de bal verspeelde. Ietwat gelukkig misschien, maar profiteren van andermans fouten hoort ook bij voetbal. Dat hebben we in de tweede helft wel gemerkt.”

,,We kwamen best wel optimistisch na rust het veld op voor de tweede helft. Al veel te snel was er van dat optimisme niets over. S.E.P. scoorde. Wat ik net zei over het profiteren van fouten gold ook hier. Het waren niet de voetballende kwaliteiten van onze tegenstander; ze benutten koelbloedig de kans die ze kregen doordat er bij ons dingen niet goed gingen. Jammer, maar het is onzin om elkaar verwijten te maken. Het gaat altijd om een teamprestatie. Ik heb ook betere wedstrijden gespeeld, maar goed. We werden na die 1-2 zeker niet overklast, maar ons spel kwam niet uit de verf. We probeerden met lange ballen onze spitsen te bereiken en het middenveld over te slaan. Door de harde tegenwind lukte die opzet niet. Uiteindelijk werd het dan nog 1-3 en dat was wel een knappe goal. Onze verdediging werd kundig uitgekapt en de bal in de hoek geschoten. Als ik toch iemand moet noemen die bij ons een puike partij speelde, dan was dat Dexter Pardon die als voorstopper moest opboksen tegen een paar van die boomlange en oersterke spitsen. Dat deed hij prima.”

Van Houten vervolgt: ,,De nederlaag is ook een beetje het verhaal van ons dit seizoen. We spelen een paar hele aardige potten, maar blijven met lege handen staan. Het lijkt wel of de keepers van de tegenstanders juist tegen ons de wedstrijd van hun leven keepen. We slagen er te weinig in om een voorsprong te nemen. Dat zag je vandaag weer: we voetballen prima, maar moeten weer tegen een achterstand opboksen. Zo gaat dat, volgende keer weer een nieuwe kans. Doelstellingen om hoog te eindigen hebben we niet. Elke week starten we met frisse zin. We kijken niet waar onze tegenstander op de lijst staat, maar gaan gewoon proberen een lekkere pot te ballen. Zo hoort dat denk ik. Het kwartje zal vast weer eens onze kant op vallen.”